Numărul românilor care se confruntă cu probleme de sănătate a crescut în ultimul timp. Oamenii sunt panicați din cauza unei noi infecții virale, Flurona, iar în țara noastră au fost confirmate deja primele cazuri.
Medicii din România trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe oameni să fie atenți. Aceștia au explicat cum se manifestă Flurona, virusul care duce la îmbolnăvirea de COVID – 19 și gripă. Iată care sunt simptomele. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, EXPLOZIE DE CAZURI DE GRIPĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AI FLURONA – GRIPĂ ȘI COVID SIMULTAN)
Medicul Adrian Marinescu a venit cu noi declarații. Acesta i-a informat pe oameni că Flurona este o însumare a bolii de gripă și de COVID. Pacienții care iau acest virus se confruntă cu dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor. De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă asupra îmbolnăvirii copiilor mici, dar și a persoanelor care suferă de boli cronice și cele cu vârsta înaintată.
„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri. Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro
Cât despre infectarea cu Flurona la adulți, nu a fost înregistrat niciun caz. Doar în rândul copiilor, iar micuții care au fost infestați cu gripă și COVID au fost internați în spital. (VEZI ȘI: PRIMUL COPIL UCIS DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA! CE SIMPTOME AVEA MINORUL DE 3 ANI CARE ȘI-A PIERDUT VIAȚA)
„În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a mai spus medicul.