Bougainvillea este o plantă decorativă spectaculoasă, care provine din zonele tropicale. Este cunoscută și sub denumirea de floarea de hârtie. Puțină lume știe însă de ce a primit acest nume și cum trebuie procedat pentru ca Bougainvillea să reziste cât mai mult timp.
Bougainvillea este un arbust decorativ, care se va face remarcat, cu siguranță, în orice grădină. Această plantă provine din America de Sud, iar aspectul ei este unul extrem de spectaculos. Nu este deloc pretențioasă, poate crește oriunde, dar este de preferat să fie plantată lângă garduri sau pereți. În acest fel, Bougainvillea poate forma bolte superbe, pline de flori colorate.
Bougainvillea poate ajunge la o înălțime de 1-2 metri, iar florile micuțe ale plantei sunt albe și sunt înconjurate de bractee roz, violet, roșu, portocaliu sau galben. Aspectul florilor este unul ca de hârtie, de aceea Bougainvillea este cunoscută mai mult sub numele de floarea de hârtie.
Această plantă începe să înflorească din luna mai și rezistă până spre sfârșitul lui august. Ca să o înmulțiți, este suficient să plantați butași în pământ și să-i acoperiți cu folie de polietilenă. O altă variantă este să cumpărați planta în ghiveci și după ce crește suficient de mult, să o mutați în grădină.
Deși nu este o plantă greu de întreținut și s-a adaptat repede și climei din țara noastră, totuși Bougainvillea are nevoie de cât mai multă lumină. În cazul în care nu va sta suficient de mult în razele directe ale soarelui, florile acestui arbust nu vor fi colorate viu.
De asemenea, aveți grijă să nu o plantați în locuri unde este prea mult curent, pentru că se va ofili. În sezonul rece, Bougainvillea trebuie protejată de frig. Nu va rezista la temperaturi mai mici de minus 15 grade Celsius. Extrem de important este și pământul în care o plantați.
Este ideal ca Bougainvillea să stea într-o combinație de mușchi de turbă, scoarță de pin și nisip. În niciun caz nu o plantați într-un sol din argilă. Aveți grijă să o udați de fiecare dată când vedeți că pământul este uscat la suprafață.
Boala cel mai des întâlnită la floarea de hârtie este cea provocată de afidele. De aceea, este recomandat să protejați planta cu soluții împotriva acestei afecțiuni. Un alt aspect important este și tunderea florii de hârtie. Acest procedeu se face primăvara și toamna, la fel ca și în cazul altor plante decorative.