Modificările bruște de temperatură afectează organismul în multe moduri. Dincolo de schimbarea garderobei, oamenii trebuie să adopte și un nou regim alimentar. Specialiștii avertizează că virozele se înmulțesc odată cu venirea sezonului rece, iar, pentru a evita eventualele probleme de sănătate, trebuie să luăm măsuri serioase de siguranță. În primul rând, este important să fim atenți la ce mâncăm, întrucât acest lucru ne poate ajuta să stăm departe de bolile sezoniere.
Citricele sunt primele recomandate, deoarece sunt bogate în vitamina C. Dintre legumele care combat gripa, sunt de amintit varza, conopida și rucola. Acestea cresc substanțial imunitatea și pot, de asemenea, să prevină apariția cancerului.
Deși românii nu sunt obișnuiți să îl consume des, avocado-ul este la fel eficient. Beneficiile sale sunt multiple, iar partea bună este că poate fi folosit atât în salate, cât și în deserturi. Conținutul acestuia cuprinde fibre, grăsimi bune și diferite vitamine (A, D, K, E).
Nici carnea nu trebuie să lipsească din meniul nostru pe timp de iarnă. Spre exemplu, proteinele din carnea de curcan pot fi un adevărat remediu pentru răceală.
(VEZI ȘI: CUM ACCELERĂM METABOLISMUL ÎN SEZONUL RECE)
Și peștele este recomandat, în special somonul. Pe lângă proteine, somonul conține Omega 3 care ajută la menținerea sănătății în organism. Nu sunt de neglijat nici brânza și ouăle, care ne aduc un aport semnificativ de calciu.
Odată cu instalarea frigului, corpul uman are nevoie de susținere, iar alimentele bogate în vitamine și minerale sunt absolut necesare. Nu ar trebui să uităm nici fructele în această perioadă, întrucât acestea sunt gustoase și sărace în calorii.
– Rădăcinoase: sfeclă, morcovi și cartofi dulci
– Crucifere: varză, conopidă, rucola și broccoli
– Citrice: portocale, mandarine, lămâi
– Dovleac
– Spanac
– Avocado
– Fructe de pădure
– Ouă
– Brânză
– Somon
– Carne de curcan