Încă din copilărie, milioane de români mănâncă pufuleți. Snacksurile sunt ușor de consumat și au un gust bun, motive pentru care și adulții le consumă. Cu toate aceste, puțini sunt cei care știu ce conțin, de fapt, pufuleții Gusto.
De mai bine de 25 de anu, Gusto este prezent pe piața din România și produce o gamă variată de pufuleți, de la cei simpli, la cei cu surprize, ciocolată și alte arome. Măcar odată ai întâlnit gustul lor, dar rare sunt ocaziile în care te-ai întrebat ce conțin.
Potrivit etichetei de pe ambalaj, pufuleții Gusto clasici, cu sare, conțin: mălai grișat, ulei vegetal, ulei de palmier, sare 0,6%.
(CITEȘTE ȘI: Cum arată acum fetița care a crescut cu pufuleți până la 4 ani: ”Când s-a văzut a început să plângă”)
Procesul de fabricare al pufuleților începe de la extrudare, așa cum se întâmplă și în cazul cerealelor. După aceea, aluatul este trecut printr-un tub și este încălzit sub presiune. În următoarea etapă, aluatul de pufuleți este forțat să treacă printr-o deschidere îngustă numită filieră. Pe parcurs ce presiunea și temperatura sunt schimbate, produsul începe să se umfle.
În general, amidonul este principalul constituent al pufuleților și este cel care îi dă structura. Ingredientul expiră în 3,4 luni, motiv pentru care și pufuleții care conțin amidon nu mai sunt buni după acest interval.
Pentru a-ți prepara proprii pufuleți, ai nevoie de două căni de mălai grișat, jumătate de cană de ulei, o cană de apă minerală, două linguri de sare și puțină făină. Mălaiul, apa minerelă, sarea și uleiul se amestecă, de preferat cu un mixer. Conținutul obținut este pus pe o tavă tapetată cu făină, apoi este modelat în funcție de preferințe. Tava este introdusă în cuptor și lăsată aproximativ o jumătate de oră. După acest interval, pot fi scoși din cuptor și serviți simplu, cu sare, ciocolată sau alte arome dorite.