Ce conține, de fapt, sarea roz de Himalaya. Dragoș Pătraru elucidează misterul: Este sau nu sănătoasă?
Deși prețul este unul mult mai mare, unii oameni preferă să cumpere sare roz de Himalaya în detrimentul celei normale, cu gândul că aduce beneficii esențiale sănătății. Totuși, există și persoane care sunt sceptice în această privință. Dragoș Pătraru a decis să elucideze misterul și a explicat ce conține, de fapt, acest sortiment de sare.
Dragoș Pătraru este cunoscut pentru informațiile prețioase pe care le oferă în domeniul sănătății. Jurnalistul are o emisiune în care abordează diferite subiecte controversate. De această dată, el a ales să vorbească despre tipurile de sare.
Citește și: Cum îți poți prelungi viața cu 10 ani. Secretul dezvăluit de dr. Virgiliu Stroescu: ”Organismul știe!”
Dragoș Pătraru a elucidat misterul legat de sarea roz de Himalaya
Dragoș Pătraru a vorbit despre sarea roz de Himalaya, în stilul care l-a consacrat, adăugând și mici ironii. Prezentatorul TV a dezvăluit că acest sortiment are aceleași beneficii precum sarea normală, însă are o culoare diferită.
„Vedeta la suprapreț de la raionul de sare este sarea de Himalaya, care se obține foarte greu. Urcă unii de le vine rău iau doar ce pot să care în buzunare… greu, foarte greu. Sarea de Himalaya e cunoscută și ca sare de masă, dar pe roz, pentru bogați, nu pentru săraci.
Are aceeași compoziție ca sarea albă de la noi cu o mică diferență: prezența oligoelementelor, în principal oxid de fier, adică rugină, dar și magneziu. E bună, domnule, și rugina. Extraordinar.”, a explicat Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.
Dragoș Pătraru a mai precizat că sarea de Himalaya conține urme de minerale care îi dau culoarea roz, dar ele nu aduc niciun beneficiu în plus față de alte sortimente. Potrivit jurnalistului, nu există dovezi științifice care să demonstreze că acest sortiment este mai sănătos decât altele.
„În plus, față de sarea normală, sarea de Himalaya are aceste urme de minerale care îi dau culoarea distinctă pentru care a și căpătat atât de multă popularitate, mai ales după apariția rețelelor de socializare. Altfel iese ‘influencereala’ pe roz, știți ce zic?
Chiar dacă a fost promovată agresiv ca fiind o alternativă mai sănătoasă și e folosită intens, inclusiv în industria de wellness, sarea de Hymalaia e doar atât: o sare frumoasă, o sare care dă bine.
V-am dezamăgit? Îmi pare rău. Nu există dovezi științifice care să ateste beneficiile asociate consumului acestui tip de sare în detrimentul altor sortimente.”, a mai spus prezentatorul TV.
Citește și: Sunt sau nu sănătoși cartofii congelați?! Dr. nutriționist Mihaela Bilic dă verdictul!