Ce conține, de fapt, faimosul cozonac cu nucă și stafide de la Boromir. Milioane de români l-au cumpărat măcar o dată în viață
Un desert preferat de români este cozonacul preparat, de obicei, de Paște ori de Crăciun. De fapt, această prăjitură tradițională românească se poate găsi pe mese și cu ocazia altor evenimente. La bulgari, este cunoscut sub denumirea de „kozunak”, iar în tradiția italiană se regăsește sub numele de „panettone”.
Aluatul din care se pregătește cozonacul este același în toate zonele țării noastre și are ca ingrediente principale făina, laptele, zahărul, ouăle, untul și drojdia. De specificat că diferența o face doar umplutura, în funcție de preferințele oricărei gospodine. Astfel, ea poate conține nucă, alune, mac, stafide, rahat, fructe confiate, cacao, nuci, ciocolată etc. sau combinații ale acestor ingrediente, cum ar fi nuca și stafidele, așa cum se prezintă cozonacul de la Boromir.
Ce conține, de fapt, cozonacul cu nucă și stafide de la Boromir. Milioane de români l-au cumpărat măcar o dată în viață
Născută din respect pentru tradiție, afacerea de familie Boromir, a reușit să ofere românilor produse tradiționale, dar și noutăți alimentare, pornind de la o mică brutărie acompaniată de o moară de faină, respectiv Moara Cibin.
„Ne-am considerat întotdeauna clienții ca făcând parte din marea familie Boromir, de aceea, grija noastră permanentă a fost și este aceea de a le satisface pe deplin toate cerințele, cu maximum de calitate și profesionalism ce înseamnă pentru noi, diversitate de produse: un cozonac tradițional pentru nostalgici, un cozonac cu cremă pentru tineri, un cozonac Pricomigdala pentru gusturi rafinate”, potrivit moaracibin.ro.
Astfel, cozonacul Boromir, preparat doar din cremă cu nuci, foarte apreciat de români, a devenit „Produsul Anului România 2009”, la categoria produse de patiserie.
În scurt timp, apreciatul desert Boromir și-a îmbogățit umplutura, cremei de nuci adăugându-i-se stafidele, devenind numai bun de împărțit cu cei dragi. Preparat în urma fermentației naturale cu maia, cozonacul Boromir capătă un miez pufos și un gust unic. Se potrivește foarte bine alături de un pahar cu lapte, o cafea aromată sau o cană de ceai. Uneori e binevenit un pahar de vin asortat.
Ce conține, de fapt, cozonacul cu nucă și stafide de la Boromir. Milioane de români l-au cumpărat măcar o dată în viață.
Rețeta după care este preparat cozonacul Boromir cu nucă și stafide.
Ingredientele folosite:
făină albă de grâu;
apă;
zahăr;
drojdie;
grăsimi vegetale nehidrogenate;
Umplutura:
nucă și stafide 26,5% (zahăr, miez nucă 20,3%, stafide 20%, albuş de ou, pesmet, apă, răzătură de portocale, cacao, arome, alcool etilic, sorbat de potasiu);
gălbenuş de ou;
sirop de zahăr invertit (glucoză, fructoză);
lapte praf degresat;
emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi şi lecitină;
sare iodată;
arome;
Mulți români cumpără cozonacul Boromir
De reținut că produsul conţine gluten și că pe rafturile prăvăliilor se găsește la o greutate de 450 de grame. Pentru o păstrare cât mai corectă, se recomandă ca produsul să rămână în ambalajul original, într-un loc uscat și aerisit, evitându-se expunerea la soare.
Cozonacul pufos de la Boromir cu cremă de nucă și stafide este preparat din ingrediente de cea mai bună calitate care se armonizează astfel încât să creeze gustul perfect. Faptul că în procesul de dospire naturală este folosită maiaua face ca preparatul tradițional să aibă o savoare aparte.
Mulți români au cumpărat măcar o dată acest tip de cozonac care te răsfață cu crema lui bogată de nucă și stafide, ce desăvârșește miezul aromat. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat că alimentul face parte din categoria dulciuri și că el conține 371 kilocalorii la suta de grame. Prin urmare, consumul a 100 de grame din acest produs reprezintă 19% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult (2000 kCal).
Cozonacul cu cremă de nuci și stafide de la Boromir poate fi procurat direct din magazine, la prețuri diferite, sau prin comenzi online de pe boromir.ro.