Ce comoară a găsit în gunoi un român stabilit în Italia. Autoritățile au investigat cazul și au descoperit adevărul
Un român stabilit în Italia a fost prins în timp ce transporta 62 de kilograme de monede de 2 euro scoase din uz. Bărbatul susține că le-a găsit lângă un coș de gunoi, într-o parcare din Verona, Italia. Valoarea originală este de 15.000 de euro.
La sfârșitul lunii aprilie 2023, românul a fost oprit la intrare în Germania, la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden din regiunea Rosenheim. În urma controlului, polițiștii au descoperit 62 de kilograme de monede de 2 euro, adică 7.500 de monede scoase din uz.
Citește și: CAUT-O ȘI TE ÎMBOGĂȚEȘTI! MONEDA DIN 2002 CARE SE VINDE CU 2.300 DE LEI ACUM, ÎN 2023
Românul a fost prins cu 62 de kg de monede de 2 euro
O parte din ”comoară” a fost ascunsă în locul unde este depozitată roata de rezervă a unui vehicul. Deși au fost scoase din circulație și nu mai pot fi folosite ca mijloc de plată, valoarea inițială a monedelor este de 15.000 de euro.
Potrivit anchetei biroului de investiții vamale din München, monedele proveneau din Slovenia și au fost constatate caracteristici neobișnuite de batere. S-a dovedit că monedele scoase din uz fuseseră inițial vândute ca fier vechi și au fost apoi folosite ilegal. Românul le folosea pentru a juca la păcănele sau la alte jocuri de noroc.
Citește și: IREAL! CU CÂT SE VINDE O MONEDĂ GRECEASCĂ DE 2 EURO, DIN ANUL 2002, PE OLX
Ce pedeapsă a primit românul
În luna august 2023, românul în vârstă de 33 de ani a recunoscut în fața instanței că folosea monedele în mod ilegal. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru falsificarea banilor. În urmă cu două săptămâni, la finalul lunii octombrie, monedele au fost oficial distruse la Bundesbank de către experții Monetăriei Bavareze, iar deșeurile au fost vândute. Banii au intrat în trezoreria statului german.
Senatoarea pentru afaceri economice din Berlin, Franziska Giffey, declară că în Germania au loc activități de spălare a banilor de miliarde de euro în fiecare an, în jur de 10 miliarde numai în Berlin. Asta înseamnă aproximativ un sfert din bugetul de stat.
”Spălarea de bani este dăunătoare pentru piața locală a afacerilor. Industrii întregi sunt afectate pentru că oamenii nu respectă legea. În cele din urmă, acestea este, de asemenea, o ”palmă” pentru comercianții cinstiți”, a spus senatoarea, potrivit Blid.