Ce au păţit doi români, după ce au încheiat un contract cu o bătrână de care să aibă grijă în schimbul apartamentului? De necrezut ce s-a întâmplat după 18 ani

Publicat: 04/12/2023 | 14:19
Ce s-a întâmplat după 18 ani, de la încheierea contractului dintre bătrână și cei doi români?/ Sursa foto: Pixabay

În anul 2005, doi români au încheiat cu o bătrână un contract prin care se angajau să o îngrijească în schimbul apartamentului pe care aceasta îl deținea. Au bătut palma și totul părea să meargă bine, însă este de necrezut ce s-a întâmplat după 18 ani.

Citește și: CE AU AFLAT ANCHETATORII DESPRE CRIMA ORIBILĂ DIN BISTRIȚA, UNDE UN ȘOFER DE TIR ȘI-A ÎNJUNGHIAT SOȚIA. COPIII CUPLULUI ERAU DE FAȚĂ

Unele persoane, care nu își permit să achiziționeze o locuință sau, pur și simplu, vor să investească banii în altceva, aleg să aibă grijă de un vârstnic în schimbul unui apartament sau a unei case. Astfel, situația devine fericită pentru ambele părți. Familia se alege cu o locuință, iar bătrâna sau bătrânul cu cineva care să îi „aducă o cană de apă”.

Metoda este una destul de veche și există un contract specific, de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct viager. Însă, oamenii care fac o astfel de alegere, trebuie să ia în considerare că există mai multe riscuri. Iar o familie din Cluj-Napoca este exemplul perfect că situația poate lua o întorsătură neașteptată.

Ce au păți cei doi români, după 18 ani de la încheierea contractului cu bătrâna

În anul 2005, doi români din Cluj-Napoca au încheiat cu o bătrână un contract de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct viager și clauză de întreținere. După 18 ani, femeia a deschis un proces prin care a cerut instanței să constate că actul de vânzare-cumpărare în care s-a menționat un preț de vânzare de 20.000 de euro a fost, de fapt, o donație mascată. Femeia a susținut că nu a încasat bani de la familia care a îngrijit-o.

„Instanța va admite cererea de chemare în judecată formulată și precizată de către reclamantă în contradictoriu cu pârâții, având ca obiect revocare donație. Instanta va constata caracterul simulat al contractului de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere, acest contract fiind în realitate o donație deghizată”, se arată în sentința Judecătoriei-Cluj Napoca, potrivit ziare.com.

În cadrul aceluiași proces, bătrâna a cerut revocarea donației pentru a putea să devină din nou proprietara apartamentului. Astfel că cei doi clujeni au rămas fără locuință. Familia a fost de acord cu pretențiile femeii în vârstă.

Citește și: CUM L-A ÎNDEPĂRAT NINA PE ION ILIESCU DE NEPOTUL SĂU. „MĂ TRATA CA PE UN STRĂIN”. POVESTEA LUI ANDREI ILIESCU ȘI CE A FĂCUT CU CADOURILE PRIMITE DE LA FOSTUL PREȘEDINTE