Ce au descoperit cercetătorii despe vaccinare. Cât de eficient este serul împotriva noului coronavirus
Un studiu internaţional arată că vaccinarea cu schema completă protejează de 5 ori mai mult decât cea incompletă, cu o singură doză, potrivit RO Vaccinare. Studiul e a fost realizat de CDC (Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor).
Persoanele care s-au vaccinat deja cu schema completă au avut un risc de peste 5 ori mai mic de a se infecta cu SARS CoV-2, comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate cu schemă completă, este concluzia studiului.
Vaccinurile COVID-19 oferă o protecţie puternică împotriva formelor grave şi a decesului chiar şi pentru varianta Delta. Astfel, potrivit RO Vaccinare cea mai eficientă metodă de prevenţie este în continuare vaccinarea.
CITEŞTE ŞI: RECORD NEGATIV. INCIDENȚA CAZURILOR DE COVID ÎN CAPITALĂ A AJUNS LA 16.44 LA MIA DE LOCUITORI
Ce se întâmplă cu vaccinarea în România
România va avea nevoie de șapte luni pentru a ajunge la pragul de 40% din populație vaccinată anti-COVID și 31 de luni pentru a ajunge la 70%, dacă se păstrează ritmul de vaccinare al ultimelor șase săptămâni și se mențin strategiile de vaccinare în vigoare, estimează Organizația Mondială a Sănătății.
Concluzia a fost anunțată după ce reprezentanții OMS au avut o discuție, luni, prin videoconferință, cu președintele Comitetului Național de Vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cu oficiali ai Ministerului Sănătății.
„Modelarea OMS arată că, odată cu ritmul actual de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și cu strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%”, se arată într-un comunicat al biroului OMS din România.
Vaccinarea în populația generală în România este scăzută și deja stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale, a constatat OMS.
Sursă foto: Arhivă Cancan