În 2015, trei băieţi deştepţi au reuşit să câştige Românii au Talent cu abilitatea lor de a rezolva rapid cuburi Rubik. Echipa Speedcubing a reuşit să le intre la inimă telespectatorilor PRO TV, dar după terminarea show-ului, aceştia au dispărut din atenţia publicului larg.
Cristian Leana, Flavian Glonț și Martin Fronescu au venit pe scena sezonului 5 de la Românii au Talent şi l-au uimit pe Andi Moisescu. Vedeta Pro TV le-a dat atunci Golden Buzz şi i-a trimis direct în semifinală. Băieţii au avut priză la public şi au reuşit să câştige finala show-ului în faţa lui Bogdan Bolohan şi a trupei The Beat.
Echipa Speedcubing fusese formată de Radu Făciu, un pasionat al cubului Rubik şi Delegat Senior WCA (World Cube Association), Acesta a adunat cei mai talentaţi tineri români din acest domeniu şi a creat grupul pentru a promova speedcubingul atât în România, cât şi în lume. Proiectul său s-a dovedit a fi un succes, iar în prezent acesta continuă să popularizeze jocurile ce implică cubul Rubik.
În ceea ce îi priveşte pe cei trei tineri, aceştia nu au putut să stea departe de cub nici după au câştigat concursul şi continuă să îşi urmeze pasiunea. Cristian Leana a ajuns să facă artă cu ajutorul Rubik şi postează lucrările sale pe contul de Facebook. El a realizat portete din sute de cuburi, iar printre cei al căror portret l-a realizat se numără Laura Bretan, Gheorghe Hagi, Cabral, George Becali sau Florin Salam.
https://www.facebook.com/CristianLeanaOficial/photos/a.577700188923849/2560864333940748/?type=3&theater
Martin Fronescu continuă să apară la concursuri interne şi internaţionale de speedcubing, iar în anul 2019, acesta devenise locul 5 în Europa şi locul 18 în lume la rezolvarea rapidă a cubului Rubik, cu o singură mână. Adolescentul face şi el parte din comunitatea Rubik din România şi încearcă să popularizeze pasiunea sa.
Impulsionat de succesul de la Românii au Talent, tânărul Flavian Glonţ a participat în anul 2016 şi la Britains Got Talent, unde a reuşit să impresioneze pe cei patru juraţi cu abilităţile sale. „Eşti de pe altă planetă! Eu nu cred că un pământean ar trebui să fie capabil să facă aşa ceva”, i-a spus Simon Cowell. Deşi a avansat în etapa următoare, el nu a reuşit să câştige concursul.
În prezent, Flavian a devenit unul dintre cei mai populari speedcuberi din lume, susţine spectacole demonstrative în ţară dar şi spectacole private în Las Vegas, Amsterdam, Londra și Barcelona. El a înfiinţat şi școala de cub HiQube, unde îi invată pe cei mici acest sport al minții.