CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a pus mâna pe documente explozive din dosarul lui Vitalie Proca. Este incredibil ce ascundea sub salteaua din celulă celebrul asasin plătit condamnat în țara noastră. Ucigașul a fost aspru sancționat. Atenție, urmează dezvăluiri în exclusivitate națională. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)
Condamnat la 21 de ani de închisoare pentru atacul armat din zona Vitan din Capitală, Vitalie Proca a încălcat grav regulamentul Penitenciarul Tulcea, după ce, în celula sa, a fost găsit un telefon mobil. Criminalul moldovean nu și-a recunoscut fapta și a cerut conducerii penitenciarului să vină cu dovezi că respectivul aparat îi aparține. (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti)
“Cu ocazia unui control inopinat la camera E1.120 s-a descoperit un telefon mobil ascuns într-o saltea, deținutul fiind cazat singur în cameră. Fapta condamnatului constituie o abatere foarte gravă. Fiind audiat de către judecătorul de supraveghere, condamnatul nu a recunoscut fapta, a menționat că, într-adevăr, în camera în care este cazat a fost descoperit un telefon mobil, dar este posibil ca acesta să fi aparținut persoanelor care au fost cazate înainte în cameră și care obișnuiau să facă înșelăciuni prin metoda Accidentul. A arătat că sunt multe persoane care sunt în stare să-i însceneze o asemenea faptă. Consideră că penitenciarul trebuie să demonstreze că telefonul îi aparține”, au notat magistrații.
(VEZI AICI: CANCAN.RO A AFLAT CE AU CERUT CEI 7 VIOLATORI ÎN PUSCARIE: “AU ZIS CA VOR SLAPI, HÂRTIE IGIENICA SI…”)
Vitalie Proca a fost audiat și, ulterior, sancționat disciplinar. Măsură care îi “taie” din privilegii, cum ar fi dreptul la vizite sau la pachete. Sângerosul criminal nu s-a împăcat cu decizia și a făcut contestație. Fără succes! Comisia de Disciplină a Penitenciarului Tulcea a menținut decizia judecătorului de supraveghere.
“În legătură cu încheierea pronunțată de judecătorul de supraveghere, instanța reține că aceasta este temeinică și legală întrucât săvârșirea faptei rezultă cu prisosință din actele de cercetare întocmite, respectiv: referatul rezumativ de incident disciplinar întocmit de agentul constatator, raportul de incident disciplinar, notele-raport, înregistrarea video existentă la dosarul disciplinar.
Instanța apreciază declarația petentului, care susține că este nevinovat, ca nesinceră, fără suport logico-rațional, în condițiile în care petentul locuiește singur în cameră de mai mult timp, iar telefonul descoperit avea bateria încărcată, putând fi deschis doar cu cod de siguranță, tocmai pentru a nu se putea descoperi că a fost folosit sau persoanele apelate.
Instanța nu poate reține apărarea petentului cum că penitenciarul trebuie să probeze că telefonul îi aparține. Penitenciarul a probat existența telefonului în camera unde locuia deținutul prezumându-se că telefonul aparține petentului, că se află în detenția sa, acesta fiind singur în cameră. Petentul nu a adus nici un fel de dovezi în sprijinul susținerilor sale”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Tulcea, conform informaţiilor obţinute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.
Într-un final, pentru motivele invocate mai sus, instanța a respins contestația formulată de Vitalie Proca “împotriva încheierii dată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Tulcea”. În plus, ucigașul va plăti și 100 lei cheltuieli judiciare către stat.
Pe 30 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe moldoveanul Vitalie Proca la 21 de ani şi 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat că a încercat să omoare, în 2012, în cartierul Vitan din Bucureşti, un tânăr pe care l-a confundat cu liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan Mironescu.
Potrivit procurorilor, Vitalie Proca a fost angajat în anul 2012 de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu. În 26 noiembrie 2012, cu sprijinul unui complice, Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul. Proca a fugit de la faţa locului, iar tânărul a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii au reuşit să-i salveze viaţa.
Vitalie Proca este acuzat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov, pe care basarabeanul l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.
De asemenea, Proca a fost condamnat și în Republica Moldova, pentru un dublu asasinat.
Potrivit Ministerului de Justiţie de la Chișinău, în noaptea de Crăciun a anului 1997, împreună cu trei complici, Vitalie Proca a intrat cu forţa într-o locuinţă din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, unde se aflau un bărbat, trei femei şi un copil în vârstă de doi ani şi jumătate. Tâlharii şi-au lovit victimele cu ţevi metalice, iar pe una dintre femei au ars-o cu un fier de călcat până a leşinat. În urma loviturilor primite, bărbatul şi una dintre femei au murit.
(CITEȘTE ȘI: CONDAMNĂRI RECORD ÎN DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP-URI)
Trei luni mai târziu, în martie, Proca a fost prins cu un pistol artizanal, sub formă de stilou, pe care şi-l făcuse singur. Pentru dublul asasinat din noaptea de Crăciun, el a fost condamnat, iniţial, la închisoare pe viaţă, însă, ulterior, pedeapsa acestuia a fost redusă la 20 de ani de închisoare, din care, până la urmă, a făcut doar 12 ani.