Ce alimente trebuie să mănânci ca să te ferești de gripă. Ce să consumi ca să scapi de boală

Publicat: 06/01/2023 | 20:09
Alimente recomandate pentru gripă. Sursă foto: Pixabay

Zilele acestea, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, prin intermediul unei conferință de presă, starea de alertă epidemică și a făcut o serie de recomandări pentru populație, printre care și purtarea măștii de protecție. Situația este una dificilă din punct de vedere sanitar, ca urmare a creșterii cazurilor de gripă care au aglomerat secțiile de urgență a spitalelor. Ca urmare, specialiștii în nutriție recomandă o serie de alimente care pot preveni îmbolnăvirea, prin îmbunătățirea sistemului imunitar. 

O nouă epidemie pare să ia prin surprindere România. Când cetățenii credeau că au scăpat de coronavirus, o gripă face ravagii în întreaga țară. În acest context, este recomandat să consumați alimente care să ajute organismul pentru a se proteja de boală prin mecanismele proprii.

(CITEȘTE ȘI: Anunțul făcut de ministrul Educației! Când se vor închide școlile din cauza epidemiei de gripă)

Top 10 alimente care te pot feri de gripă

Pentru cei care vor să-și întărească sistemul imunitar cu ajutorul unei alimentații sănătoase sau să treacă mai ușor prin boală, iată un top al celor mai bune mâncăruri:

  1. Supa sau ciorba caldă. Acest aliment este excelent pentru că hidratează corpul și conține vitamine;
  2. Înghețată fără zahăr. Ajută pentru durerile de gât;
  3. Usturoi;
  4. Fructe și legume care conțin vitamina C, cum ar fi: portocale, grepfrut, kiwi, cartofi, ardei, broccoli, varză de Bruxelles, căpșune, pepene galben, roșii;
  5. Verdețuri cu frunze verzi, cum ar fi: spanacul, varza sau kale;
  6. Miere;
  7. Ceaiul fierbinte;
  8. Condimente. Din această categorie fac parte ghimbirul și turmenicul;
  9. Proteine slabe. Un exemplu în acest sens este pieptul de pui sau pieptul de curcan;
  10. Iaurtul grecesc. Probioticele pe care le conține pot fi utile pentru a restabili bacteriile sănătoase care trăiesc în tractul nostru intestinal și pentru a ne îmbunătăți sănătatea, în caz de îmbolnăvire.

(CITEȘTE ȘI: România, în pragul unei epidemii de gripă. Alexandru Rafila: ,,Așteptăm cifrele de mâine”)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult