Carmen Brumă este una dintre cele mai cunoscute persoane publice din România. Mereu le oferă sfaturi prețioase internauților despre un stil de viață cât mai sănătos și o alimentație raportată la anotimpul și vremea din an.
Recent, în social media, Carmen Brumă le-a oferit celor de acasă o listă de alimente pe care ar trebui să le consume în această perioadă din an, când temperaturile de afară sunt extrem de scăzute. (CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE KILOGRAMELE ACUMULATE DE SĂRBĂTORI CU SFATURILE LUI CARMEN BRUMĂ. IATĂ 3 SFATURI ESENȚIALE CARE TE VOR AJUTA)
„Mă preocupă sănătatea mea şi a celor dragi, prin urmare fac ce stă în puterea mea pentru a o păstra, mănânc echilibrat, fac mişcare, dorm 7-8 ore pe noapte, mă hidratez corespunzător”, a spus Carmen Brumă, în social media.
Carmen Brumă explică faptul că organismul uman are nevoie de mai multe calorii în perioada geroasă. Astfel, consumând mai multe proteine și grăsimi de origine animală și vegetală, corpul își menține o temperatură constantă de 37 de grade.
„Frigul influenţează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în ţările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuieşte mai multe calorii pentru a menţine constantă temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman.
Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii (proteine şi grăsimi de origine animală şi vegetală) care să-i permită organismului să-şi acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceţi mult timp afară”, a mai spus soția lui Mircea Badea.
Vedeta a enumerat câteva alimente ce ar trebui incluse în alimentația zilnică atunci când temperaturile de afară sunt extrem de scăzute.
Ghimbirul și hreanul au cam aceleași efecte și aduc multe beneficii organismului nostru. În primul rând, oferă senzația de căldură, sunt un bun stimulent al digestiei și îmbunătățesc imunitatea.
Hreanul poate fi folosit în murături sau în preparatele din carne. La rândul lui, ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai, în limondaă sau alte băuturi dulci, sau inclus în preparatele din carne și pește.
Supa din oase și carne oferă căldură și hidratare organismului. Această supă poate fi preparată în cantitate mare, apoi congelată în recipiente mai mici, pentru a fi încălzită mai ușor.
Colagenul obținut este benefic pielii și articulațiilor, iar pe timpul iernii este un ajutor de nădejde. Supa din carne și oase ajută la tratarea răcelilor și, fluidificând mucusul, procesul de eliminare al lui devine mult mai ușor.
Și nu în ultimul rând, ceapa și usturoiul sunt recunoscute datorită proprietăților antibacteriene, antifungice și antivirale care contribuie la o mai bună circulație a sângelui.