Secretele valabilității îndelungate ale alimentelor au fost decoperite. Dacă unele preferă temperatura camerei, altele se păstrează mult mai bine la rece. Frigiderul este, așadar, piesa ”de rezistență” care nu ar trebui să lipsească din casele noastre. Poate nu te gândeai că răcirea ar fi potrivită pentru anumite produse, însă are un efect uimitor.
Este timpul să faci mici modificări în cămara ta, întrucât există mai multe alimente care au nevoie de o temperatură scăzută pentru a-și menține atât gustul proaspăt, cât și valabilitatea. Deși nu mulți știu, nucile preferă mediile reci. Astfel că rămân intacte timp de un an la frigider, respectiv doi ani la congelator. Odată lăsate la temperaturi medii, nucile devin destul de repede râncede, din cauza uleiurilor pe care le conțin.
De asemenea, iubitorii de avocado ar trebui să știe să depoziteze acest fruct în frigider întreg. În cazul în care a fost deja tăiat, este recomandat să fie păstrat cu tot cu sâmbure și stropit cu puțină lămâie. Astfel vă puteți bucura aproximativ două săptămâni de prospețimea unui avocado perfect.
La fel, ghimbirul și fructele confiate se conservă mult mai bine în spații reci, păstrându-și savoarea și proprietățile timp de săptămâni bune.
(CITEȘTE ȘI: TOP 5 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ DORMI MAI BINE. TE VEI TREZI PLIN DE ENERGIE)
Ghimbirul, de exemplu, rezistă până la trei săptămâni dacă este ținut la frigider fără să fie curățat. Tot ce trebuie să faceți este să îl înfășurați într-un prosop de hârtie și să îl puneți apoi într-o pungă cu închidere ermetică, pe care să o depozitați într-unul dintre compartimentele închise ale frigiderului.
VIN
AVOCADO
FRUCTE CONFIATE
KETCHUP
NUCI
FOI DE TORTILLA
SOS DE SALSA
GHIMBIR
(VEZI AICI: CELE 9 ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE EVIȚI. PAR SĂNĂTOASE, DAR SUNT TOXICE PENTRU ORGANISMUL TĂU)