Ce ai spune de un Halloween românesc? Avem și noi povești de groază
Vă mai amintiți de poveștile despre strigoi pe care vi le spuneau bunicii voștri? Nu v-ați fi gândit niciodată că ar putea fi reale! Acum avem dovada, strigoii există și se răzbună pe fetele nepupate, de Ziua Lânii.
Începând cu 26 octombrie, puteți vedea un strigoi adevărat în cea mai nouă comedie ardelenească: Pup-o, mă!
Strigoiul românesc este cu adevărat înfricoșător, nu ca monștrii din filmele americane! Doina și Ella sunt într-un real pericol. Ele au fost aduse printr-o întâmplare a sorții la Răchițele, tocmai de Ziua Lânii, cea mai periculoasă zi din an pentru fetele nepupate!
Tradiția din bătrâni spune că în părțile acestea a fost un flăcău care a pupat o fată de Ziua Lânii, dar fata nu a vrut să îl ia de bărbat. Mai mult decât atât, tânăra l-ar fi omorât în somn. De atunci, în fiecare an, de Ziua Lânii, moroiu umblă după fetele tinere să se răzbune!
Tică și Horică par să aibă soluția perfectă pentru a le apăra pe fete de strigoi, dar le va și reuși? Le vor ține pe fete în siguranță sau le vor lăsa să fie răpite de strigoiul înfricoșător? Toate răspunsurile vor ieși la iveală din 26 octombrie, la cinema.
Până atunci, nu uitați să aveți mereu usturoi la voi! Nu se știe când vă va fi de folos.
Ce poate să facă un strigoi?
Mitul strigoiului are rădăcini străvechi în tradiția românilor, iar poveștile în care apar moroi îi îngrozesc și acum pe oamenii din anumite zone ale țării!
Tradiția spune că strigoii umblă doar noaptea și că încearcă să îi ia alături de ei pe cei pe care i-au iubit cel mai mult în timpul vieții sau pe cei care le-au făcut cel mai mult rău.
Cum să te ferești de strigoi?
Surprinzător sau nu cea mai eficientă armă împotriva strigoilor este foarte la îndemână. Usturoiul se agață la uși și ferestre pentru a împiedica strigoiul să intre în casă. În noaptea de Sfantul Andrei oamenii mananca si isi ung trupul cu usturoi pentru a impiedica strigoii sa le suga energia vitala.