Ce a putut să pățească o româncă într-un aeroport din China. Era urmărită non stop de camerele de supraveghere

Publicat: 21/10/2024 | 16:03
O româncă a rămas uimită când a văzut ce tehnologie există într-un aeroport din China. Foto: Capturi foto TikTok // sursa: canalul@aerdevacanta

Să vezi și să nu crezi! Așa ar putea fi descrisă experiența pe care a avut-o o româncă într-un aeroport din China! Nici prin gând nu îi trecea că ar putea exista așa ceva! Andra Dodițe a povestit totul într-un videoclip pe care l-a postat pe TikTok! A rămas uimită! Iată ce s-a întâmplat!

Nu este pentru nimeni un secret faptul că tehnologia a evoluat foarte mult în China în ultimii ani, iar de multe lucruri nici nu s-a auzit până acum în România. Te-ai fi gândit vreodată că există o tehnică prin care identitatea persoanelor din aeroport poate fi recunoscută? O tânără din România, Andra Dodițe, a trăit asta pe pielea ei, motiv pentru care a decis să împărtășească experiența și pe internet.

Potrivit videoclipului pe care l-a postat pe TikTok, tânăra era urmărită de camerele de supraveghere înainte de îmbarcare. Totul bine și frumos până când a văzut ceva! Nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că Andra Dodițe a rămas fără cuvinte în momentul în care a observat că pe un ecran au părut destinația, numele ei, dar și poarta de plecare!

„Până unde a ajuns recunoașterea facială în China. Sunt la aeroport, îmi caut aici zborul și aici este o cameră care îmi va lua fața imediat. Uitați numele meu, la ce oră zbor, de unde până unde și ce gate (n.r. poartă)”, a spus tânăra pe TikTok.

Citește și: Marilu Dobrescu a trecut prin clipe de panică în aeroportul din Australia! A fost prinsă cu minciuna în timpul interogatoriului

De când se folosește recunoașterea facială în China?

Chiar dacă vă gândiți că ar fi vorba despre o tehnologie descoperită recent… lucrurile stau altfel în realitate, de fapt! Sistemul de recunoaștere facială a fost implementat în metroul din Beijing de mai bine de cinci ani. Această metodă a fost folosită prima oară de poliția feroviară.

„Pe de o parte, după cum pretinde guvernul chinez, această tehnologie ar putea contribui într-adevăr la scăderea criminalității în gări și la îmbunătățirea siguranței publice. Pe de altă parte, același guvern ar putea folosi cu ușurință această tehnologie pentru a elimina mai eficient persoanele care încearcă să își protejeze drepturile, cum ar fi petiționarii și apărătorii drepturilor omului”, declara William Nee, potrvit ABC News.

Autoritățile sunt de părere că acest sistem ajută populația. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă un caz din anul 2018, atunci când un infractor a fost prins! Bărbatul a fost identificat printre 60.000 de oameni, totul prin intermediul inteligenței artificiale.

Citește și: Suma uriașă plătită de un bucureștean pentru un sandwich, în Aeroportul Otopeni: „L-am luat în 3 rate”

This browser does not support the video element.