Ce a păţit un elev din Măneciu Pământeni, Prahova, după ce a depus contestaţie la Limba română? A început instant ancheta

Publicat: 01/07/2022 | 07:18
Note Evaluarea Națională

Diferențe uriașe la rezultate după contestații. În această situaţie se află un elev din județul Prahova, care după depunerea contestației a primit o notă cu patru puncte mai mare față de cea afișată inițial, la proba de Limba și literatura română. A început instant ancheta.

Un absolvent al clasei a VIII-a al Școlii Gimnaziale din satul Măneciu Pământeni, comuna Măneciu, județul Prahova, a depus contestație după afișarea inițială a notelor de la Evaluarea Națională. Tânărul a avut parte de o mare surpriză în momentul în care a primit un calificativ mult mai mare.

În primă instanță, comisia de corectare i-a notat lucrarea la Limba română cu 5.50, iar după recorectarea lucrării a fost notat cu nota 9.25.

CITEŞTE ŞI: DOSAR ÎNSCRIERE LICEU. CE ACTE SUNT NECESARE DACĂ VREI SĂ CONTINUI STUDIILE, DUPĂ CE AI LUAT EVALUAREA NAŢIONALĂ, ÎN 2022

La matematică elevul din județul Prahova obținuse nota 9.35, iar acum media de admitere la liceu a acestuia a crescut considerabil, de la 7.42 până la 9.30, conform jurnaliștilor de la  observatorulph.ro.

Pentru că diferența dintre note a fost una extraordinar de mare, Ministerul Educației va declanșa o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de această situație.

Elevii din întreaga țară, nemulțumiți de notele de la Evaluarea Națională 

Joi dimineață, elevii care au absolvit clasa a opta au aflat ce note au primit la Limba și Literatura Română și la Matematică. Media aritmetică a celor două probe contează în proporție de 80% pentru admiterea tinerilor la liceu. Restul de 20% este reprezentat de media din clasele V-VIII.

După cum notele de la Evaluarea Națională contează atât de mult în alegerea unui liceu, părinții, nemulțumiți de rezultate, acuză corectorii. Ca urmare, Facebook a devenit un „zid al plângerii” pentru aceștia.

„Sunt profesor de Limba și literatura româna! Îmi pare tare rău de faptul ca ai mei colegi și-au bătut joc de sufletele copiilor! Copii foarte buni au fost subevaluați ! Păcat! Urât! Nu am fost la corectat având copil clasa aVIII a dar nu mă așteptam la atâta bătaie de joc ! Păcat!”, a scris o utilizatoare de Facebook.

Nu doar părinții sunt nefericiți, ci și absolvenții de gimnaziu. Mulți dintre ei au anunțat deja că vor face contestații.

„Nu. La română s-a scăzut excesiv. Am făcut corectarea pe barem și mi-a ieșit 9,10, iar acum să aflu că nota este mai mică cu 2 puncte”, scrie o elevă.

„Profesorii de română exagerează la corectarea compunerilor,sunt foarte subiectivi! Câte ore de compunere au la nivelul claselor? Compunerile sunt destul de grele”, a spus un elev.