În toamna lui 2019, Cynthia a decis să se mute în Republica Moldova, ajungând pe Aeroportul Chișinău chiar în Ziua Vinului. Acest eveniment, spune ea, a influențat decizia de a rămâne în țară. Această experiență a fost provocatoare pentru ea, deoarece a trebuit să învețe limba, istoria și cultura Republicii Moldova. De asemenea, adaptarea la climă a fost cel mai mare obstacol.
Cu toate acestea, tânăra în vârstă de 30 de ani spune că nu a întâmpinat discriminări, ci mai degrabă curiozitate și interes din partea oamenilor.
Mai mult, Cynthia Elisoa s-a îndrăgostit iremediabil de bucatele tradiționale moldovenești. De la ciorbă la sarmale, ea poate spune cu mândrie că a încercat aproape toate mâncărurile moldovenești. Totuși, există câteva alimente pe care le evită.
„Când am ajuns în Moldova, 67 de kilograme, acum 77 de kilograme. Masa mare, off Doamne. Eu masa mare nu pot. Eu deja când mă pregătesc pentru a merge undeva la o sărbătoare, eu îmi pregătesc deja sufletul. Azi Doamne, n-am să mănânc. Dar știi, săptămâna viitoare tu o să mergi la sport, nu-ți face griji, mănânci tot, tot ce ai. Eu repet mult că ador zeama și eu fac glume despre asta chiar acum, după trei ani jumătate sau patru ani în Moldova, acum, sângele mele borș acru. Este o viață înainte de plăcinte și este o viață și după plăcinte. și nu pot să merg în trecut, acum mergem mai departe”, a dezvăluit Cynthia, moldoveanca din Madagascar.
Citește și: DE CE PLEACĂ DIN ROMÂNIA TÂNĂRUL NICOLAS, ELEVUL DIN GALAȚI CARE A LUAT 10 PE LINIE LA BACALAUREAT 2024