Cu toții știm că, în luna ianuarie, Kate Middleton a suferit o operație abdominală, însă un detaliu ar fi fost omis. Un cunoscut medic oncolog a vorbti deschis despre ce tip de cancer ar putea avea Prințesa de Wales.
Potrivit cotidianului Gente, Kate Middleton ar fi fost operată de medicii de la clinica Gemelli din Roma, ce s-ar fi deplasat în ianuarie la clinica privată londoneză unde Prințesa de Wales a fost internată mai multe zile.
Încă de atunci, faptul că a avut o perioadă atât de lungă de internare a stârnit îngrijorări legate de o posibilă afecțiune foarte serioasă. Speculațiile nu au contenit până la sfârșitul lunii martie, când Prințesa Kate a publicat un videoclip cu ea, în care a recunoscut că a fost diagnosticată cu cancer și că este nevoită să urmeze chimioterapia.
Presa italiană susține că echipa de medici italieni au mers la Londra special pentru intervenția lui Kate Middleton. Momentan, aceste speculații nu au fost confirmate de Casa Regală Britanică.
Citește și: CONDIȚIA IMPUSĂ DE KATE MIDDLETON PENTRU A ACCEPTA O ÎNTÂLNIRE CU PRINȚUL HARRY, DUPĂ DIAGNOSTICUL DE CANCER
Luna trecută, un reputat oncolog italian pe nume Claudio Zanon a vorbit despre tipul de cancer de care ar suferi soția Prințului William. Casa regală britanică nu a spus niciodată ce tip de cancer are Prințesa. Nu s-a aflat nici de ce tip de cancer suferă Regele Charles, a cărei stare de sănătate este vizibil imbunătățită.
Medicul oncolog italian a explicat de ce Kate Middleton nu ar suferi de fapt de un cancer de natură ginecologică, așa cum s-a presupus. Claudio Zanon, director științific al Motore Sanità, spune că ,,Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin. A fost prescrisă chimioterapie pentru a preveni eventualele metastaze în organism”:
,,Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului. Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate”, a spus medicul oncolog.
De asemenea, oncologul nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care ar fi afectat colonul. Medicul a explicat însă că în cazul cancerelor ovariene nu este prescrisă o terapie adjuvantă după extirpare, ci una de consolidare.
,,Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.”, a adăugat medicul.
,,Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul extremd e rar Lynch, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic”, a explicat medicul Claudio Zanon, pentru quotidiano.net.
FOTO: Shutterstock