Cazul băiatului din București care a paralizat brusc din cauza unui virus. Ce spun medicii

Publicat: 24/10/2024 | 21:19
Tânărul care a paralizat brusc din cauza unui virus. Sursă foto: Digi24

Un tânăr de 27 de ani din București a trecut printr-o experiență dramatică, devenind brusc incapabil să își simtă picioarele și mâinile, ca urmare a unui virus necunoscut. Starea lui s-a agravat rapid, necesitând internarea în secția de Terapie Intensivă, iar medicii au comunicat familiei că prognosticurile nu erau favorabile. 

Potrivit informațiilor Digi24, supriza a venit atunci când starea lui de sănătate a început să se îmbunătățească semnificativ. Medicii nu se așteptau la așa ceva, asta pentru că nu îi dădeau șanse de supraviețuire.  Mama tânărului a povestit momentele dificile prin care au trecut. Femeia a realatat cum a început totul.

„Fiind cu el acasă, l-am văzut îmbrăcat cu hanorac și l-am întrebat dacă îi e frig. Nu, mă doare o mână”, a povestit mama tânărului.

Tânărul a fost transferat la clinica de recuperare a spitalului Bagdasar Arseni, după o perioadă de incertitudine, iar acolo a început să facă progrese. Medicilor le-a fost destul de greu să pună un diagnostic timp de trei luni.

„Mi-au spus că, posibil, până dimineață să nu mai apuce. Ne-am dus la el, era galben, galben precum ceara”, a adăugat femeia.

Citește și: Un tânăr de 30 de ani, diagnosticat cu tumoră după ani buni de breakdance. Specialiștii trag un semnal de alarmă!

Tânărul va fi externat

Dr. Mihaela Mandu, medic specialist în recuperare fizică, a spus că au fost excluse cauzele autoimune, virale și bacteriene. Concluzia neurologilor a fost că ar fi vorba de un virus neidentificat.

„Au eliminat o cauză autoimună, o cauză bacteriană, o cauză virală și atunci concluzia neurologilor de acolo a fost că a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat”, a declarat Mihaela Mandu.

Tânărul se simte din ce în ce mai bine, iar medicii au anunțat că va fi externat curând, chiar dacă va avea nevoie în continuare de recuperare. Doctorul Genu Onose a precizat că pacientul se poate deplasa pe distanțe mici și medii, dar cu sprijin în cadru.

„Pacientul poate să mergă pe distanțe mici, medii, cu sprijin în cadru și eu cred că vom depăși și acest stadiu și vom ajunge la un stadiu de independență mai mare, cârjă, baston”, a spus și doctorul Gelu Onose.

Citește și: Cazul ei a uluit lumea întreagă! Ce face Lucica Bunghez, la 20 de ani de când a fost operată de o tumoare gigant de 72 de kilograme

This browser does not support the video element.