Caz rarisim! Cum arată bebelușul care s-a născut cu o dantură completă? Ce afecțiune are

Publicat: 10/06/2024 | 11:57
Bebelușul s-a născut cu dantura completă/ sursă foto: Facebook

Creșterea dinților este un proces biologic normal, însă există cazuri în care lucrurile se petrec mai devreme de termen. Este și cazul unui nou-născut din America. Fetița s-a născut cu dantura completă, situație care a îngrijorat-o pe mama sa. Femeia și-a făcut publică povestea pe o rețea de socializare, acolo unde a publicat imagini cu bebelușul. 

Dacă – în mod normal – primii dinți la bebeluși apar în jurul vârstei de 6-12 luni, există și cazuri în care nou – născuții se nasc cu o parte din dinți sau chiar dantura completă. Sunt cazuri destul de rare, aproximativ unul din 2.000 de bebeluși se naște cu dinți fetali.

Citește și: SE PREGĂTEŞTE LEGEA PRIN CARE TIK TOK AR PUTEA FI INTERZIS! PROTESTE DIN PARTEA REPREZENTANŢII REŢELEI DE SOCIALIZARE

Bebelușul s-a născut cu o dantură completă

Este și cazul unei fetițe din America. Proastă mămica a rămas șocată când și-a văzut copila – abia născută – cu o dantură completă și perfect aliniată. Imaginile cu cea mică s-au viralizat în mediul online: „Fiica mea s-a născut cu un set de complet de dinți și eu sper să fac posibilă conștientizarea acestei afecțiuni”, a scris mămica în dreptul fotografiei cu cea mică.

Mămica a primi numeroase comentarii din partea utilizatorilor, printre ele de la câteva mămici. Una dintre ele menționând că cea mică s-a născut cu dantura completă din cauza unei afecțiuni rare. Afecțiunea poartă numele de ”dinți fetali”.

”Fiica mea s-a născut cu un set de complet de dinți și eu sper să fac posibilă conștientizarea acestei afecțiuni”, a scris mămica pe Facebook.

„Nu am mai văzut așa ceva!”/ „Nu am mai văzut un set complet de dinți natali până acum!”/ „De obicei dinții natali sunt unu, maxim doi”/ „Nepoțica mea are dinți natali, dar doar doi, în partea de jos. E o afecțiune destul de rară”, sunt o parte dintre comentariile lăsate la postarea din mediul online.

Potrivit experților de la Asociația Medicilor Dentiști din Marea ritanie (BDA), dinții fetali ar trebui extirpați încă din primele zile de viață a bebelușilor. Dinții fetali care nu sunt înlăturați pot duce la complicații – ulcerarea limbii copilului și probleme cu alăptatul.

„Dinții fetali, care nu sunt înlăturați, pot duce la probleme cu alăptarea, ulcerarea limbii copilului și există riscul ca un dinte detașat să intre în plămânii copilului. Cu toate acestea, cazurile de nou-născuți cu dinți sunt extrem de rare”, afirmă Profesorul Damien Walmsley, consilier științific la BDA.

Citește și: „BĂRBAȚII SE DAU LA MINE LA SALĂ, DAR TOȚI FUG CÂND MĂ ÎNTORC CU FAȚA!” CARE ESTE MOTIVUL