Un bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 45 de ani, se confruntă cu o situație inedită. Acesta și-a pierdut permanent auzul după ce a suferit o formă gravă de COVID-19, devenind primul caz de acest gen.
Cazul bărbatului a fost publicat marți în British Medical Journal’s Case Reports și arată că bărbatul, care suferea de astm, dar altfel era în formă bună, a fost spitalizat la Londra, după câteva zile de la apariția simptomelor de COVID. (CITEȘTE ȘI: O GENĂ ANCESTRALĂ DETERMINĂ GRAVITATEA INFECȚIEI CU CORONAVIRUS, ARATĂ UN STUDIU RECENT)
Pentru că s-a confruntat cu o formă gravă a bolii, a fost plasat pe terapie intensivă și a avut nevoie de respirație asistată. A stat intubat timp de 30 de zile și a primit tratament cu remdesivir, steroizi și tratament cu plasmă, iar starea lui s-a îmbunătățit.
Însă la doar o săptămână după ce a fost scos de pe ventilator și din terapie intensivă, bărbatul a început să audă țiuituri în urechea stângă (tinitus) și apoi și-a pierdut brusc auzul. Acesta nu avea istoric de pierdere a auzului sau patologii ale urechii. Un test de auz a relevat ulterior că era vorba mai degrabă despre o afectare a nervului auditiv, în urechea medie, decât de o inflamare sau o astupare a canalului auditiv.
Imediat, bărbatul a primit tratament cu steroizi și i s-au făcut unele injecții în ureche, însă acest lucru nu l-a mai ajutat pentru că deja suferise o pierdere ireversibilă a auzului. (VEZI ȘI: UN NOU STUDIU: CORONAVIRUSUL AFECTEAZĂ CELULELE DIN MĂDUVA SPINĂRII)
Au mai existat cazuri asemănătoare, însă niciunul nu a suferit până acum o pierdere definitivă a auzului. Un studiu publicat în august de specialiști ORL de la Universitatea din Manchester descria că unii pacienți COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar și după ce s-au vindecat și au fost externați, însă nu era relatat niciun caz de pierdere definitivă a auzului.