Este un caz incredibil care s-a petrecut în România! O femeie care se infectase cu noul coronavirus ar fi fost ținută într-un container, în curtea spitalului. Nu a avut nici apă, nici mâncare. Acum, medicii sunt cercetați pentru lipsire de libertate.
Patru cadre medicale sunt puse sub acuzare, pe motiv că ar fi sechestrat-o pe femeie în acel container din curtea spitalului. Ea ar fi stat acolo și fără medicamente, în afara lipsei hranei și a apei. Chiar ea a făcut acuzele, iar procurorii au început urmărirea penală a unor medici de la Spitalul Județean Giurgiu, pentru neglijență în serviciu. (CITEȘTE ȘI: VIORICA DE LA CLEJANI TUNĂ ȘI FULGERĂ DUPĂ MOARTEA TATĂLUI EI: „NU A MURIT DE COVID-19, A MURIT DE …”)
Cazul este unul mai vechi, totul petrecându-se la finalul lunii iunie a anului trecut. Femeia reclamă acum că în perioada 18-19 iunie 2020 a fost ținută încuiat într-un container din curtea Spitalului Județean Giurgiu fără apă, mâncare sau medicamente. Iar în urma plângerii pe care a făcut-o, a fost începută urmărirea penală asupra a patru persoane, medici și infirmiere de la Spitalului Județean Giurgiu. Neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal sunt capetele de acuzare ale celor patru cadre medicale, potrivit antena3.ro.
„În data de 23.07.2020 s-a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cp și lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 al. 1 Cp. în data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei persoane, iar în data de 06.11.2020 s-a dispus extinderea urmăririi penale in personam față de o a patra persoană. În cauză, patru persoane au calitatea de suspect. Nicio persoană nu are calitatea de inculpat la acest moment.
Spitalul Județean de Urgențe Giurgiu nu are nicio calitate în proces. La acest moment nu există constituire de parte civilă. Cele patru persoane pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale au calitatea medici, respectiv, infirmiere”, se arată într-un document oficial transmis de către reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la solicitarea corespondenților noștri.
Pe de altă parte, reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Giurgiu au precizat, în exclusivitate pentru corespondenții noștri: „Nu vedem rostul prezentării, pe posturi naționale de televiziune, a unui aspect petrecut cu aproape un an în urmă. Pe de altă parte, persoana la care se face referire a fost, cel mai probabil, depistată pozitiv la COVID-19, ceea ce a impus izolarea sa într-unul dintre containerele special destinate acestor pacienți din curtea spitalului.
Este exclus faptul că respectivul ar fi fost ținut fără hrană și apă sau tratament timp de două zile, întrucât permanent bolnavilor (sau persoanelor aflate în UPU ori în așteptarea rezultatelor testelor PCR) le sunt furnizate atât hrană, cât și apă (celor care solicită) precum și medicație, dacă este necesar acest aspect.
Nu dorim să comentăm mai mult acest aspect, considerăm că este doar o manevră de denigrare a medicilor și a actului medical din Giurgiu, un oraș și județ care se confruntă cu bolnavi de COVID și nu numai, iar aici vorbim de peste 150 de prezentări zilnice la Unitatea de Primiri Urgențe, atât cu ambulanțele, cât și persoane sosite cu mijloace proprii. Regretăm aceste aspecte, ne delimităm total de aceste acuzații, și nu ne considerăm în niciun fel vinovați, ținând cont că instituția noastră nu este parte în dosar”.