Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Fratele său a făcut anunțul trist

Publicat: 16/08/2024 | 16:16
Sursă foto: Facebook

E doliu în lumea teatrului și cinematografiei românești! Regizorul Bogdan Budes s-a stins din viață la doar 52 de ani. Iată ce i-a adus, de fapt, sfârșitul!

Bogdan Budes, regizor și traducător la Teatrul de Artă din București, s-a stins din viață în urma unui infarct. Vestea tragică a fost anunțată pe Facebook de fratele său, Radu Budes. Regizorul avea doar 52 de ani.

”Fratele meu, Bogdan, a decedat ieri în urma unui infarct. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească”, a fost mesajul transmis de Radu Budes, fratele regizorului, pe rețelele de socializare.

Citește și: Gestul lui Ion Țiriac pentru Mihaela Cambei o pune la treabă! Halterofila a făcut anunțul + câte mii de euro ia de la statul român

Bogdan Budes s-a stins din viață la doar 52 de ani

Bogdan Budes a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea din București între 1991 și 1996 și a urmat cursuri de regie de teatru la Atelierul lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, între 2007 și 2010. În 2013, a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent și a fost asistent de regie pentru mai multe spectacole, inclusiv „Năpasta” de I.L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu în 2012.

Din 2003, Budes a fost un traducător dramatic, realizând traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph) și franceză (Jean-Claude Carrière).

Care sunt simptomele unui infarct în cazul bărbaților

Durerea în piept

Acesta este cel mai frecvent simptom al unui infarct, atât la bărbați, cât și la femei. De obicei, începe cu o durere sau un disconfort ușor, iar simptomele severe apar brusc, fiind uneori denumite „atac de cord hollywoodian” din cauza modului în care sunt portretizate în filme. Această formă de infarct poate apărea, dar este mai puțin frecventă.

Disconfort sau presiune în piept

Durerea poate varia de la severă la ușoară, fiind adesea descrisă ca o senzație de „plinătate”, strângere sau presiune, uneori asemănătoare cu arsuri la stomac. De obicei, se manifestă în partea stângă sau în centrul pieptului și poate dura câteva minute sau să apară și să dispară.

Durere în alte zone ale corpului

Durerea poate radia în alte părți ale corpului din cauza alimentării insuficiente cu sânge. De obicei, aceasta poate apărea în regiuni de deasupra taliei, cum ar fi partea superioară a stomacului, umerii, unul sau ambele brațe (în special cel stâng), spatele, gâtul, maxilarul sau chiar dinții.

Citește și: Antoniu, fiul lui Aurel Tămaș, se lansează în muzică la 23 de ani! Ce mesaj i-a transmis tatăl său: „Nu este ușor, dar…”