Marius Budăi, ministul Muncii, a anunțat, luni, că 233 de refugiați ucraineni care au fugit de războiul din Ucraina s-au angajat în România, , în domenii precum servicii şi producţie.
Potrivit lui Marius Bădăi, din totalul cetățenilor ucraineni angajați, 47 au obținut un loc de muncă prin ANOFM, în timp ce restul persoanelor au optat pentru relația directă angajator-angajat.
“La zi, 223 de persoane, 47 de persoane prin ANOFM, restul de persoane prin relaţia directă angajator, angajat, dar cu înregistrarea contractului de muncă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă”, a spus ministrul Muncii, despre numărul cetăţenilor din Ucraina care şi-au găsit locuri de muncă în ţara noastră.
(VEZI AICI: CE DREPTURI VOR AVEA COPII REFUGIAȚI DIN UCRAINA. CE SPUN AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA)
Ministrul a mai spus că domeniile în care s-au angajat cetăţenii ucraineni sunt producţie şi servicii.
Datele transmise duminică de către Ministerul Afacerilor Interne arătau că un număr de 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.
Pe teritoriul României se află, în prezent, 75.081 de cetățeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
“Pe teritoriul României se află 75.081 de cetățeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii. Copiii sunt primii pe lista de priorități atât în privința intervențiilor autorităților guvernamentale, fie la nivel central, fie la nivel local, cât și în conjugarea eforturilor cu societatea civilă, ONG-urile specializate din țară sau care au o vocație internațională și expertiză internațională”, a transmis Dan Cărbunaru, într-o conferință de presă.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 16.782 de mijloace de transport și de 71.262 de persoane, dintre care 14.475 de cetățeni ucraineni.