Câți lei costă o ciorbă de potroace în „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi
Poetul Mircea Dinescu deține trei restaurante, două în București și unul în zona Cetate, pe malul Dunării. La restaurantul ”Lacrimi și Sfinți” se găsesc preparate unice, cum ar fi ciorba de potroace. Câți lei trebuie să scoți din buzunar pentru a o gusta?
Restaurantul la care Mircea Dinescu este asociat, ”Lacrimi și Sfinți” s-a deschis în anul 2012. De-a lungul timpului, localul a devenit unul dintre cele mai apreciate restaurante românești, cu o bucătărie atipică, în care rețete vechi de 100 de ani sunt redescoperite și reinterpretate.
Cei care vor să viziteze localul lui Dinescu ar trebui să știe că se găsesc cu greu locuri disponibile. Trebuie să suni din timp și să faci rezervare, dacă vrei să guști din preparatele meniului diversificat al restaurantului ”Lacrimi și Sfinți”.
Cât costă o ciorbă de potroace la restaurantul ”Lacrimi și Sfinți”
O ciorbă de potroace care are 450 de grame costă 28 de lei. Un preț destul de piperat pentru o singură porție. Ciorba de burtă din vițel are tot același preț. Dacă vrei să ai o masă bogată, trebuie să scoți o sumă frumușică din buzunar, pentru a sta la restaurantul ”Lacrimi și Sfinți”.
Mai mult, în meniu vei găsi și supă cremă de hribi, la prețul de 25 de lei, supă de roșii de Maglavit, la 20 de lei, dar și ciorbă de pește, la 25 de lei.
”Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la `Lacrimi și Sfinți` mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici”, conform descrierii de pe site-ul restaurantului.
”Fiecare ingredient ce intră în compoziția meniului nostru a fost ales ținând cont de următoarele principii: să fie local, să fie pe cât posibil de sezon și să fie cultivat sau crescut în condiții naturale. Mircea Dinescu pledează pentru redescoperirea furnizorilor autohtoni capabili să aducă în farfurie savoare autentică. Acest lucru reprezintă tradiția din bucătăria noastră. Inovația vine din inspirația de a mixa ingrediente, uneori contrarii, și din reinterpretarea unor rețete vechi într-o manieră nouă, cu o tehnică nouă”, menționează reprezentanții restaurantului.