Câți lei costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care-l folosește pentru a da un gust mai bun
Vine Paștele, iar românii se pregătesc așa cum știu mai bine! Drobul de miel e nelipsit de pe masă în această zi sfântă, devenind chiar o tradiție. Cătălin Scărlătescu prepară și-n acest an faimosul drob de miel, care poate fi cumpărat la un preț nu tocmai accesibil.
Gospodinele fac pregătiri de Paște, să nu le lipsească nimic de pe masă în această zi sfântă. Cum drobul de miel a devenit deja o tradiție, multe bucătarese îl prepară acasă, însă sunt și gospodine care nu au timp și preferă să-l cumpere. Și-n acest an, Cătălin Scărlătescu face faimosul drob de miel, pe care-l vinde la un preț nu tocmai accesibil. La un moment dat, acesta a făcut publică și rețeta preparatului, pentru bucătăresele care vor să-l facă de Paște. Pentru cele care nu au timpul necesar, cheful le-a invitat să-l cumpere direct de pe site-ul lui.
CITEȘTE ȘI: CEA MAI TARE REȚETĂ DE PIFTIE DE PORC. CUM GĂTEȘTE CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU RĂCITURA ÎN 4 PAȘI SIMPLI
Rețeta tradițională pentru drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu
În lista de ingrediente prezentată de Chef Scărlătescu regăsim o cantitate mare de mărar și pătrunjel. Acesta ar fi și secretul pentru care drobul lui Scărlătescu iese foarte gustos. Ouăle nu lipsesc din rețeta juratului de la Chefi la Cuțite.
- organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
- 250 de grame de carne de miel
- 400 de grame de ceapă și usturoi verde
- 400 grame de mărar și pătrunjel
- opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
- ulei
- prapur
- sare și piper.
Modul de preparare nu este deloc complicat. Carnea și organele se spală bine, apoi se taie în cuburi mari. Bucățile de carne vor fi călite în ulei. O parte din carne se dă prin mașina de tocat sau robotul de bucătărie. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul trebuie să fie tăiate mărunt, apoi vor fi adăugate peste carnea tocată. Ouăle se bat, ca pentru omletă, iar apoi se pun și ele peste carnea tocată. Toată compoziția se amestecă bine, iar apoi se pune sarea și piperul și se învelește în prapure. Cuptorul trebuie să fie încins deja. Drobul de miel trebuie să fie gătit la 140 de grade, 50 de minute. Cei care vor, pot pune și două ouă fierte în compoziție, pentru ca aspectul să fie unul plăcut.
CITEȘTE ȘI: REȚETA DE COZONAC A LUI CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. CE INGREDIENT SECRET FOLOSEȘTE CELEBRUL CHEF DE LA ANTENA1
Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu
Pe site-ul lui Cătălin Scărlătescu se găsesc multe preparate, printre care și drobul de miel pentru masa de Paște. Gospodinele, care nu au timp să prepare drobul ori vor să încerce ceva preparat de juratul emisiunii Chefi la Cuțite, trebuie să scoată din buzunar aproape 150 de lei. Un drob de 1,1 kilograme costă 147 de lei. În descrierea produsului este specificat faptul că ingredientele folosite sunt proaspete, iar rețeta este una tradițională.