Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu a devenit nelipsită de pe mesele multor români, însă, pentru gospodinele care prețuiesc timpul, desertul poate fi cumpărat gata făcut. Cât costă, de fapt, desertul prefect pentru masa de Paște acum, în aprilie 2023.
Preparat din ingrediente premium, ciocolată belgiană, nucă și rahat, cozonacul lui Cătălin Scărlătescu este gătit după rețeta bunicii sale, rețetă moștenită din generație în generație. Desertul te va cuceri cu o explozia de gusturi și arome.
Cel mai popular și iubit desert de pe masa de Paște costă 96 de lei și cântărește 900 de grame. Totodată, există și varianta mai mică, cea care cântărește 500 de grame. Comparativ cu anul trecut, aceeași cantitate, 900 de grame, se vindea cu 73,90 de lei.
”Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, pentru csid.ro
Pentru glazura de ciocolată:
Vezi și: DE NECREZUT! CÂȚI LEI COSTĂ 3 MICI LA RESTAURANTUL A CĂRUI IMAGINE ESTE CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU
Pentru a prepara glazura de ciocolată, se pune smântâna pentru frișcă într-un vas, pe foc, și se lasă doar să se încălzească, fără a atinge punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici peste smântâna încălzită. Se amestecă intens până aceasta se topește și se omogenizează compoziția.
Se lasă glazura de ciocolată să se mai tempereze 5-6 minute, apoi se întinde peste cozonac. Se decorează cozonacul glazurat cu fructe.