Ultima perioadă a adus scumpiri pe bandă rulantă, iar acestea nu s-au oprit. De la începutul anului un nou val de scumpiri a fost resimțit de clienți, iar asta i-a enervat teribil pe unii. Este și cazul unui bărbat din Cluj, care s-a arătat revoltat după ce a văzut că un local din oraș a introdus „taxa de cuptor”, care a făcut ca prețul unui meniu să crească destul de mult. Cât a plătit acesta pe o porție de piept de pui.
Un bărbat a avut parte de o surpriză de proporții atunci când a mers la să ia prânzul la o carmangerie din Cluj-Napoca. Acesta era un client fidel al locului și cunoștea bine meniul și prețurile. Însă, mare i-a fost mirarea atunci când a văzut că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar, asta pentru că pe bon a fost adăugată o „taxă de cuptor”.
(CITEȘTE ȘI: CÂȚI LEI A FOST OBLIGAT SĂ PLĂTEASCĂ UN ȘOFER DIN CLUJ, DUPĂ CE ȘI-A ÎNCĂRCAT MAȘINA ELECTRICĂ LA O STAȚIE A PRIMĂRIEI)
Atunci când a venit vremea prânzului, clujeanul a mers la carmangeria unde obișnuia să mănânce. De această dată a optat pentru un meniu cu piept grill și cartofi prăjiți, pentru care știa că nu trebuie să scoată din buzunar mai mult de 20 de lei.
Însă, mare i-a fost mirarea atunci când a ajuns la casă și pentru ce își comandase i s-au cerut 27 de lei. Contrariat, bărbatul a verificat bonul și a văzut că 8 lei a dat pe ceea ce se numea „taxă de cuptor”. Acest lucru l-a enervat teribil pe bărbat, care spune că nu o să mai mănânce niciodată în localul în care obișnuia să o facă.
„Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna.
Azi am decis să cumpăr piept grill, tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei…
Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor… Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut? Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a relatat bărbatul, potrivit știridecluj.ro.
Povestea clujeanului a făcut vâlvă în mediul online, iar localul vizat a venit cu unele precizări în legătură cu „taxa de cuptor”. Se pare că această taxă a fost introdusă la recomandarea ANPC.
„Începând cu data de 8 ianuarie 2024, pentru pregătirea produselor alese de clienți și care nu au valoare fixa pe bucată se achită gramajul cântărit conform solicitării clientului plus serviciul de gătire, care are un preț de 3 lei/bucata de 100 g. Acest preț include strict pregătirea produsului.
Ca urmare a acestei modificări, nu mai există două prețuri (unul pentru produsul crud și al doilea pentru produsul gătit) și nu mai sunt incluse în taxa de gătit sosurile, murăturile și pâinea”, au explicat reprezentanții localului.