Câți lei a plătit acest tânăr pentru o porție de paste în restaurantul „de fițe” al lui Florin Ristei din București

Publicat: 19/11/2024 | 09:02

În urmă cu mai bine de 3 ani, Florin Ristei s-a avântat în lumea antreprenoriatului. Împreună cu alți doi prieteni, artistul a pus bazele unui proiect la care a început să lucreze încă din timpul pandemiei: un local în Centrul Vechi al Capitalei. Câți lei a plătit un client pentru o porție de paste în restaurantul Naive. 

La fel ca multe alte vedete din showbizul românesc, Florin Ristei s-a lansat în lumea antreprenoriatului. În anul 2021, matinalul de la Neața cu Răzvan și Dani și-a văzut visul devenit realitate. S-a asociat cu alți doi prieteni și a deschis un local în Centrul Vechi al Capitalei. Este vorba despre restaurantul Naive – situat la etajul 6 al unei clădiri de pe Lipscani. Nu rata: Probleme mari pentru Florin Ristei! Ce a pățit la ieșirea din Antenă: „Aveți grijă cu cine vorbiți”

”Sunt acționar de restaurant. Am a treia parte. E mișto! Eu am vrut de mult… Am doi prieteni. Mi-au propus să facem asta. Nu se cântă acolo. E la ultimul etaj al magazinului București. E chiar la bulevard. Se vede și Casa Poporului, Intercontinental. L-am deschis fix în pandemie, în martie 2021. Noi ne apucasem de el înainte de pandemie și ne-a prins cu el terminat. Am încercat ceva mai sofisticat, altfel.

Nu a mers o perioadă, am schimbat și am ajuns la un numitor comun cu mâncarea și oamenii. De când s-a dat drumul la pandemie… este măcel! Am băgat acum că la 3 să plece toată lumea. La 3 se aprinde lumina, se oprește muzica. Poți să mai stai să îți termini băutura cu muzică mai încet”, spunea Florin Ristei în podcastul lui Radu Țibulcă.

Cât costă o porție de paste în restaurantul lui Florin Ristei

Unul dintre cei mai renumiți vloggeri de pe You Tube a mers în vizită la restaurantul lui Florin Ristei. Matei Teodoru și-a propus să testeze cât costă să mănânci la restaurantele vedetelor. Printre localurile alese se află și Naive, localul în care matinalul de la Neața cu Răzvan și Dani a investit. Cu mari așteptări, vloggerul și-a comandat o porție de paste cu trufe, un desert și două băuturi.

”Restaurantul Naive este al lui Florin Ristei, jurat, cântăreț, prezentator tv. Și el a ales drumul antreprenoriatului precum l-a ales și Dani Oțil și s-a dus aici în Centrul Vechi, la ultimul etaj al acestei clădiri. Așa că vă invităm cu noi înăuntru. Locația este superbă. N-am ce să zic. Mi-a plăcut foarte mult și nici nu are ce să-ți placă. Este la etajul 6 în Centrul Vechi și sunt puține clădiri înalte în Centrul Vechi, tocmai de asta cred că este o locație selectă. Meniul este destul de variat și destul de interesant din punct de vedere al poveștii. Fiecare preparat are o poveste.

Am luat un singur fel principal de mâncare și un desert. O porție de paste cu trufe, preparat care ar trebui să fie foarte bun. Are în rețetă ciuperci, sos de hribi, parmezan și trufe. Miroase extraordinar de bine. Am testat aceste paste în foarte multe locații din București, ceea ce înseamnă că ar trebui să venim cu o părere avizată”, a spus vloggerul.

sursă foto: captură video You Tube @Matei Teodoru

Vloggerul nu a avut nevoie să guste de prea multe ori din paste ca să își dea seama că sunt ce trebuie. Matei Teodoru a fost impresionat de gustul preparatului, astfel că a fost generos cu notele. Pentru gust, pastele servite în restaurantul lui Florin Ristei au primit cea mai mare notă pe care acesta le-a dat vreunui preparat: 9,62

Da, bro, se înscrie bine. Nu sunt paste din comerț, par să fie făcute în casă. Bucăți de parmezan cât cuprinde. Nu e nevoie să iau din ele mai mult. Nota este de 9,62 – pentru gust. Este cea mai mare notă pe care am dat-o până acum. Îmi place că sunt bucăți cu totul de hribi, trufe și parmezan. Top! Pastele sunt absolut geniale. Servirea este foarte bună, iar abordarea ospătarilor este ca la carte”, a mai spus Mateo Teodoru.

Pentru porția de paste cu trufe, două băuturi și un desert, vloggerul a scos din buzunar 150 de lei. Porția de parte cu trufe a costat 76 de lei.

sursă foto: captură video You Tube @Matei Teodoru

”Există preparate în meniu care costă și mai mult. Florin Sitei s-a băgat într-o afacere mișto, s-a dus la un nivel mai ridicat. Îl pot considera un restaurant high class”, a concluzionat vloggerul Matei Teodoru.