Suntem în plin sezon de vacanțe, iar mulți români și-au stabilit deja concediile în stațiunile de pe litoral. Totuși, turiștii ar trebui să ia în calcul scumpirile de anula cesta și să își pună foarte bine la punct bugetul. Un tânăr care a mers în stațiunea Eforie Nord, alături de partenera sa de viață, a prezentat prețurile mai multor preparate vândute la o terasă. Acesta a rămas surprins atunci când a văzut cât costă 100 de grame de hamsii.
Un turist a mers în vacanță în Eforie Nord și a decis să filmeze mai multe magazine și restaurante din stațiune pentru a le prezenta oamenilor prețurile din acest sezon. Printre altele, tânărul s-a oprit la o terasă cu specific mediteranean.
În timp ce unii români aleg să plece în vacanță peste hotare, alții preferă să meargă pe litoralul românesc. Un tânăr și partenera lui de viață au decis să se bucure de plajele din stațiunea Eforie Nord. Dincolo de nisipul fin și Marea Neagră, cei doi s-au dus în căutarea unui restaurant cu prețuri accesibile. Prima oprire a fost la o terasă cu specific mediteranean.
În cadrul unui videoclip postat pe Youtube, turistul a arătat prețurile preparatelor vândute la terasa respectivă. Spre exemplu, o porție de 100 de grame de hamsii costă 13 lei. Totodată, cei care își doresc să mănânce creveși decorticați, trebuie să scoată din bzuunar 25 de lei pentru 100 de grame.
„Ne-am oprit aici la un magazin. Avem hamsie curățată – 13 lei, 100 de grame, midii pane – 10 lei, 100 de grame, creveți decorticați – 25 de lei, 100 de grame.”, a spus tânărul.
Domnul doru, patronul terasei din Eforie Nord a explicat că marfa lui este proaspătă și de bună calitate. Astfel, prețurile sunt și ele pe măsură. Acesta se așteaptă să vină multă lume pe litoral vara aceasta.
„Vă așteptăm la un tentacul de calamar, în Eforie Nord. Este 20 de lei, 100 de grame. Să sperăm (n.red. că o să fie forfotă pe litoral). Să vină lumea cu drag. Prețul este accesibil pentru toată lumea. Toată marfa este proaspătă.”, a spus domnul Doru, patronul terasei din Eforie Nord.
Patronul l-a încurajat pe turist să guste mai multe preparate, iar verdictul a fost unul favorabil. Tânărul s-a arătat încântat de savoarea hamsiilor și a creveților.
„Deci, hamsia chiar este foarte bună, este proaspătă. Am luat micul dejun în stil mediteranean. Tot ce am gustat a fost foarte bun.”, a spus turistul din Eforie Nord.