Unul dintre cele mai importante momente din viața unui cuplu este cununia religioasă. Când vine vorba de preț, mirii trebuie să se pregătească pentru sumele date la biserică, dar și pentru restaurant și toate detaliile.
După ce îndrăgostiții au decis să-și unească destinele, au ales inelele și au mers la starea civilă, urmează marele pas. Cununia religioasă este cea mai costisitoare parte a procesului, după cum și biserica cere o sumă pentru oficierea slujbei.
Pentru o biserică mică, din provincie, prețul pornește de la 500 de lei. Pentru o biserică mare, eventual din centrul Capitalei, suma poate ajunge chiar și la 2500 de lei. Dacă mirii vor și cor, se mai adaugă 300 de lei la preț. (CITEȘTE ȘI: Florin Salam n-a știut nimic! Soția ”Regelui”, Roxana Dobre, face dezvăluiri! Cu o seară înainte de cununia religioasă, preotul a refuzat să…)
Nu doar biserica îi pune la plată pe miri, ci și ținutele, rochia de mireasă, costumul și mai ales restaurantul. Doar pentru momentul din biserică, este nevoie de o sumă destul de frumușică.
Pentru cununia religioasă necesită: taxa pentru biserică (500-2500), lumânările de nuntă (400-2000 de lei), ținuta miresei (2000-6500 de lei), ținuta mirelui (1500-4500 de lei), elemente de decor (300-2000 de lei).
La cel mai mic calcul posibil, o nuntă low budget costă aproximativ 4.700 de lei. Pentru cei care au în minte o nuntă de vis, suma poate depăși lejer 10.000 de euro.
La acest calcul trebuie adăugat și costul pentru fotograf și cameraman. Prețul poate varia între 500 și 2.000 de euro, în funcție de cerințe, echipă și materialele livrate.
Bonus: verighetele. În funcție de aliajul din care sunt făcute, prețul poate varia extrem de mult. (CITEȘTE ȘI: Pe 22 septembrie 1943, cuplul din imagine a făcut nunta, dar, după doar 6 săptămâni, mirele a dispărut. După 68 de ani, soția lui a aflat adevărul)