Meseria de livrator de mâncare nu este una tocmai ușoară, însă este practicată de tot mai mulți. Pe lângă dezavantajele evidente, există totuși și numeroase avantaje, precum un program flexibil de muncă, dar și venituri considerabile. Câți bani poate să câștige pe săptămână un livrator de mâncare în 2024?
Un română care a lucrat timp de 18 ani în Italia ca șofer de TIR a decis să se întoarcă acasă, iar din anul 2021 este livrator de mâncare. Bărbatul a vorbit despre meseria pe care o practică acum și a dezvăluit cât încasează într-o săptămână. Veniturile acestuia nu sunt unele neglijabile.
(CITEȘTE ȘI: DISPARE PROGRAMUL DE MUNCĂ DE 8 ORE? COMPANIILE DIN ROMÂNIA SE GÂNDESC LA ALTE VARIANTE PENTRU ANGAJAȚII DIN GENERAȚIA Z)
Bărbatul spune că meseria de livrator i se potrivește de minune și a subliniat avantajele pe care aceasta le aduce. Atunci când vine vorba de încasările pe care le are, livratorul este cât se poate de mulțumit. Acesta spune că dacă ești dispus să muncești, acest lucru se va vedea și în banii pe care îi bagi în buzunar.
Livratorul spune că aceia care sunt dispuși să muncească și 10 ore pe zi vor băga la final de săptămână aproximativ 3.000 de lei în buzunar. Desigur, banii variază în funcție de numărul de comenzi.
„Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus.
Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut. De aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în mână.
Dar asta nu se întâmplă de fiecare dată: s-ar putea ca într-o săptămână să n-ai atât de multe comenzi. Sau să nu lucrezi 10 ore. De exemplu, ieri am făcut 265 de lei, iar alaltăieri, 230 de lei”, a declarat livratorul, potrivit media9.ro
De asemenea, bărbatul a mai povestit că marele avantaj al meseriei de livrator este programul flexibil. Fiecare poate să muncească atât cât vrea și cât îi permite timpul.
„Ce e bine la meseria asta este că poți să-ți iei câte ore vrei să lucrezi pe zi. Dacă vrei 10 ore, lucrezi 10 ore. Dacă vrei trei ore, lucrezi trei ore. Intri în aplicație, o deschizi și îți iei orarul. Totul e flexibil. Anume: dacă vreau să anulez două zile pentru că am anumite chestiuni de rezolvat, o pot face fără nicio problemă.
În plus, nu-ți trebuie o calificare anume să ajungi aici. Sunt tineri de 18-20-25 de ani care fac jobul ăsta, chiar și studenți, dar și oameni în vârstă, de 60 de ani și peste”, a mai spus bărbatul.
De asemenea, un alt plus al meseriei de livrator este faptul că veniturile se pot suplimenta în funcție de bacșișul pe care îl primești.
„Unora le place de tine că le-ai adus mâncarea caldă și-ți dau mai mult decât au comandat. Adică au comandat de 15 lei, dar îți dau 30. Dar sunt alții care îți cer și 50 de bani rest. Oricum, ăsta e un job care s-a înființat în pandemie. Meseria asta a fost o gură de aer și pentru studenți, și pentru persoanele în vârstă”, a mai declarat livratorul.
(VEZI ȘI: JOB-UL DIN ROMÂNIA PLĂTIT CU 5.000 DE LEI/LUNĂ, PENTRU CARE AI NEVOIE „DECÂT” DE 8 CLASE)