Câți bani le cereau șoferilor polițiștii șpăgari de la Rutieră, din Cluj. Au fost condamnați la închisoare cu executare
Doi polițiști din Cluj au încercat să își mărească „veniturile”, cerând mită șoferilor. Și le-a mers până când au fost prinși! Iar magistrații au decis condamnarea lor la închisoare cu executare. Agenții de la Rutieră cereau sume variate de bani.
În timpul cercetărilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au primit atât măsuri preventive, cât și asiguratorii. Iar acum, Tribunalul Cluj a dispus, în prima instanță, condamnarea celor doi la 5 ani și 3 luni de închisoare, respectiv 4 ani de închisoare, în regim de detenție. Agenții rutieri sunt acuzați de mai multe infracțiuni printre care luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.
Citește și: CUM „CIUPEȘTE” LA CÂNTAR LIDL DIN CLUJ-NAPOCA. CLIENȚII SUNT PĂCĂLIȚI FĂRĂ SĂ ÎȘI DEA SEAMA
Prinși cu „mita-n buzunar”
Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au vrut să se îmbogățească, cerând șoferilor șpagă pentru a nu-i sancționa. Sumele primite erau variate, fiind cuprinse între 200 și 500 de lei. Agenții rutieri sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Astfel că, în prima instanță, au fost condamnați la închisoare cu executare, pe lângă alte pedepse complementare. Tribunalul Cluj a decis condamnarea celor doi la 5 ani și 3 luni de închisoare, respectiv 4 ani de închisoare, în regim de detenție.
Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au descoperit că infracțiunile s-au petrecut în perioada mai-octombrie 2021. În cele șase luni, mai mulți șoferi au scăpat basma curată oferindu-le șpagă celor doi polițiști.
„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada mai-octombrie 2021, cei doi agenți de poliție au pretins, primit și acceptat sume de bani cuprinse între 200 de lei și 500 de lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv de a nu aplica sancțiuni contravenționale și de a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor.
Cercetările au fost efectuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Anchete, activitățile procedurale fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.”, au transmis reprezentanții DGA.