Nunţile au devenit o experienţă din ce în ce mai costisitoare, iar mirii trebuie să se aştepte să scoată bani grei din buzunar dacă vor ca totul să meargă perfect. Printre cheltuielile importante de luat în calcul se numără şi cele cu DJ-ul.
În zilele noastre, tradiţionalii lăutari au fost înlocuiţi cu DJ, iar tot mai mulţi români preferă să plătească doar un singur om, în loc de o întreagă formaţie. Chiar şi aşa, trebuie să ţineţi cont de faptul că cheltuielile nu vor fi deloc de neglijat. Pe lângă DJ, trebuie să luaţi în calcul că veţi plăti şi pentru sonorizare, dar şi pentru lumini.
Sumele pot ajunge astfel la 2500 de lei în total, conform firmelor care se ocupă cu organizarea de nunţi. Un DJ cu un program de maxim 10 ore poate costa şi 900 de lei, încă 900 de lei ar urma să fie plătiţi pentru lumini, iar sonorizarea pentru o nuntă cu 100 de persoane ajunge să coste şi 700 de lei.
După cum se poate vedea, mirii trebuie să bage destul de adânc mâna în buzunar dacă vor ca petrecerea din ziua cea mare să fie cu adevărat de neuitat.
Însă, chiar şi aşa, costurile rămân mai rezonabile faţă de închirierea unei formaţii. O trupă care cântă la nuntă cere, de regulă, minimum 1000 de euro pentru a asigura muzica live pe durata evenimentului.
Mai există, însă, unele firme care se ocupă cu organizarea nunţilor şi care oferă pachete cu formaţie şi DJ. Astfel, DJ-ul asigură cea mai mare parte din muzica de la eveniment, în vreme ce trupa va cânta în jur de o oră, asigurând momentul de maximă distracţie al nunţii. De regulă, în această variantă, formaţia începe să cânte după valsul mirilor.
Mai există o variantă des întâlnită, în care formaţia face două momente, de câte 45 de minute, cu pauză de o jumătate de oră între ele, timp în care invitaţii servesc masa.
Varianta DJ + formaţie este una mai costisitoare, iar preţurile pot sări lejer de 1500 de euro, în funcţie de cine este trupa sau cine este DJ-ul.