Câți bani a făcut această chelneriță după ce a muncit toată vara pe litoral
În aceste condiţii, hotelierii fac eforturi să îşi păstreze angajaţii sezonieri, ca să nu rămână fără personal când încă pot să câştige. Unii dintre ei sunt pe punctul de a-și face bagajele, mai ales că și ei s-au ales cu câștiguri bune.
O tânără care a lucrat în restaurant mărturisește că după ce scade cheltuielile și chiria, rămâne în buzunar cu 4.000 de lei. „Aș vrea să plec, pentru că mai e puţin din august şi aş avea nevoie de o vacanţă, înainte de facultate. Punând şi cheltuielile şi chiria şi tot, să zicem cam cu 4.000 de lei rămân în buzunar după un sezon estival.„, a spus angajata pentru stirileprotv.ro.
„În primul şi în primul rând, încercăm să ne purtăm corect cu ei şi să sperăm că revin şi la anul. Deşi ştim foarte bine ce criză de personal este şi în aceeaşi situaţie nu suntem numai noi, sunt majoritatea hotelierilor şi patronilor de restaurante de pe litoral. Și, cât de cât, pe cei mai buni să îi ţinem cumva şi pe iarnă.„, spune managerul terasei pentru aceeași sursă.