Cățelușul Piki, eroul care și-a salvat stăpânul din calea viiturii. Cum a reușit patrupedul să-l trezească pe Ionuț în ultimul moment

Publicat: 19/09/2024 | 09:47
Foto: captură Observator

Piki, un cățeluș aparent obișnuit, a devenit eroul zilei după ce și-a salvat stăpânul din calea unei viituri devastatoare. Deși de talie mică, Piki a demonstrat un curaj și o loialitate imense. 

Ionuț, tânărul stăpân al cățelușului, a fost trezit în ultima clipă de micuțul său prieten când apele năvăleau deja în locuință. Din cauza faptului că Ionuț folosește un aparat auditiv, pe care îl scoate noaptea, ar fi fost imposibil să audă viitura fără ajutorul câinelui său loial. Acum, tânărul îl consideră pe Piki un adevărat „înger păzitor” pentru reacția rapidă și curajul de care a dat dovadă.

Citește și: MĂRTURISIRILE CUTREMURĂTOARE FĂCUTE DE FEMEIA CARE ȘI-A PIERDUT MAMA DIN CAUZA INUNDAȚIILOR DEVASTATOARE. BĂTRÂNA S-A STINS SUB OCHII EI

Ionuț a fost salvat de propriul câine

Când apele au început să inunde casa, cățelușul a simțit pericolul și a acționat fără ezitare. S-a strecurat rapid în camera stăpânului său, Ionuț, care dormea liniștit, fără să fie conștient de pericolul iminent. Ceea ce face povestea și mai impresionantă este faptul că Ionuț folosește un aparat auditiv, pe care îl scoate în timpul nopții, ceea ce înseamnă că nu putea auzi zgomotele viiturii care se apropia. Fără avertismentul oferit de Piki, Ionuț nu ar fi avut nicio șansă să se salveze la timp.

„Am chemat căţelul în casă să doarmă cu mine, să nu se întâmple ceva, să nu se sperie de ploaie. Când a venit apa, s-a urcat pe pat. A venit căţelul în capul meu şi m-am trezit. E salvatorul meu! Îl iubesc foarte mult. El este îngerul meu păzitor”, a povestit stăpânul pentru Observatornews.ro

În aceeași regiune, o femeie a salvat 20 de vecini adăpostindu-i în podul casei până când viitura s-a retras, iar un alt bărbat și-a folosit barca pentru a ajuta la salvarea altor persoane din calea apelor. Inundațiile au afectat grav comunitățile locale, provocând pierderea a șapte vieți și afectând alte 20.000 de persoane. Pe lângă oamenii care și-au pierdut viața, viiturile au dus la moartea a zeci de animale, al căror cadavre, rămase pe străzi, ridică riscuri mari de izbucnire a focarelor de infecții. Pentru a preveni acest lucru, autoritățile au început dezinfectarea fântânilor cu clor și alte măsuri sanitare.

Solidaritatea națională s-a manifestat puternic, cu ajutoare constând în 60 de tone de provizii trimise din toată țara către zonele afectate. Între timp, 1.000 de pompieri mobilizați din diverse județe ajută la îndepărtarea noroiului și resturilor din locuințele și școlile distruse de ape. Cu aproximativ 6.000 de case distruse și daune imense, viiturile au scos la lumină nu doar puterea naturii, ci și lipsa infrastructurii de protecție. Barajul de la Suhurlui, abandonat în 1989 după ce construcția sa fusese începută în 1975, este un exemplu al neglijenței care a agravat dezastrul.

Citește și: IMAGINILE DEZASTRULUI PRODUS DE CICLONUL BORIS ÎN GALAȚI. CE RĂMAS ÎN URMĂ, DUPĂ CE APELE S-AU RETRAS. FOTO