Multă lume se întreabă câte zile rezistă supele și ciorbele în frigider. Noi vă vom spune cum se depozitează aceste mâncăruri pentru a putea rezista cât mai mult. Iată câteva secrete pe care unele gospodine nu le cunosc.
Supele și ciorbele pot fi depozitate atât în frigider, cât și în congelator, însă trebuie să știm un lucru esențial, aceste feluri de mâncare trebuie puse la o distanță de 2 ore de când au fost gătite. În acest fel, ele se vor păstra cum trebuie, dar și pentru o perioadă mai îndelungată.
CITEȘTE ȘI: CÂT REZISTĂ BRÂNZETURILE LA FRIGIDER, ÎN FUNCȚIE DE SORTIMENT
Pentru a maximiza durata de valabilitate a supei de pui gătite pentru siguranță și calitate, refrigerați prompt supa de pui în recipiente acoperite etanș. Așadar, dacă este, păstrată corespunzător, va rezista timp de 3 până la 4 zile la frigider.
Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al supei de pui gătite, congelați-o în recipiente etanșe acoperite sau pungi de congelare grele.
Depozitat corespunzător, va menține cea mai bună calitate timp de aproximativ 4 până la 6 luni, dar va rămâne bună de mâncat și după acest timp.
Timpul de congelare afișat este doar pentru cea mai bună calitate. Ciorba care a fost păstrată constant congelată la -18 grade Celsius se va păstra în siguranță pe termen nelimitat.
Dacă supa este cu roșii și legume, va avea o aciditate mare, ce ne permite să o menținem la frigider până la maxim 7 zile. În cazul în care avem o supă ce conține și pui, va rezista între 3 și 5 zile.
Congelarea supei este o opțiune excelentă dacă doriți să prelungiți durata de valabilitate a acesteia. Dacă se păstrează corect, supele și tocănița își vor păstra prospețimea în congelator timp de 4-6 luni. Dacă temperatura congelatorului este constantă la -18 grade Celsius, supa va rămâne în siguranță până la nesfârșit.