Ne apropiem cu pași repezi de Sărbători, motiv pentru care pregătirile sunt în toi, iar gospodinele își fac liste pentru cumpărăturile necesare. Pe listă se află, evident, alimentele-vedetă ale acestei perioade. Cozonacul, carnea de porc, șoriciul, caltaboșul sau toba sunt câteva dintre alimentele care vor „trona” pe masa de Crăciun. Însă, voi știați câte zile rezistă, de exemplu, un cozonac în frigider? Dacă se depășește o anumită perioadă, atunci produsul ar putea să nu mai fie proaspăt și bun de consumat. Vezi detaliile mai jos, în articol.
Mult a fost, puțin a mai rămas! Astăzi, 24 decembrie, este Ajunul, iar mâine, 25 decembrie, va fi prima zi de Crăciun. Gospodinele pregătesc la foc automat preparatele gustoase care vor „trona” pe mese. Iar cele care nu au dorit sau doresc să petreacă ore întregi în bucătărie, s-au îndreptat, deja, către comenzile cu preparate tradiționale. Printre produsele preferate se numără și cozonacul. Însă, voi știați câte zile rezistă în frigider? Urmărește articolul pentru a afla detaliile.
Vezi și CUM FAC MOLDOVENCELE COZONACUL TRÂNTIT. REȚETA E SPECIALĂ, ESTE CEL MAI PUFOS DIN ROMÂNIA
Există un truc la care ai putea apela, pentru a păstra cozonacul cât mai proaspăt. Deși poate fi o practică mai puțin întâlnită printre cei care consumă cozonaci, acest truc ar putea să „salveze” cozonacul pe care nu ai reușit să-l mănânci în preajma sărbătorilor. Produsul poate fi învelit într-o hârtie și o pânză, pentru a sta pe masă, pentru câteva zile. Apoi, când vrei să îl păstrezi pentru mai mult timp, bucata de cozonac se pune într-o pungă, apoi în frigider. Însă, cât timp rezistă la rece acest produs? Cozonacul nu ar trebui ținut mai mult de o săptămână în frigider. În caz contrar, se va strica.
Există multe rețele de cozonaci pufoși, gustoși, însiropați, cu diverse ingrediente dulci. Printre bucătarii cunoscuți care oferă din secretele meseriei se numără și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Vezi AICI 3 rețele de cozonaci care pot fi preparați oricând! De altfel, unul dintre cele mai importante aspecte, atunci când se prepară cozonacul, este aluatul. Gospodinele trebuie să fie atente la un aspect, iar detaliul poate fi urmărit AICI.