Câte zile poți păstra laptele, untul și iaurtul în frigider, de fapt. Puțini români știu asta
Laptele, untul și iaurtul sunt alimente de bază în multe dintre gospodării. Mai mult decât atât, sunt alimente extrem de cumpărate de români din supermarketuri. Însă, pentru câte zile le poți păstra în frigider, de fapt? După cât timp se pot altera?
Românii sunt mari consumatori de lapte, unt, iaurt și brânză. Chiar dacă se pot cumpăra, de cele mai multe ori, sigilate și ambalate, trebuie să știi că există o anumită dată de expirare sau o anumită dată de la care ar putea să se altereze în frigider, chiar dacă se află, încă, în termenul de valabilitate.
Vezi și ALIMENTELE CARE ELIMINĂ RAPID APA DIN CORP. SLĂBEȘTI MAI REPEDE DECÂT SPERAI
Câte zile poți păstra laptele, untul și iaurtul în frigider, de fapt?
Cât timp rezistă aceste alimente, însă, în frigider? De exemplu, un pachet de unt poate fi ținut la rece între o lună și trei luni. Pe de altă parte, laptele de băut poate fi ținut în frigider până la maximum două săptămâni.
Crema de brânză rezistă la rece două săptămâni, iar brânza cheddar (pachet deschis) între trei și patru săptămâni.
Pe de altă parte, brânza feliată ține la rece până la două luni, iar cea rasă până la o lună. De reținut și faptul că laptele poate fi ținut în frigider timp de o săptămână, iar margarina timp de șase luni.
Laptele de soia poate fi ținut la rece o săptămână, iar smântâna rezistă până la trei săptămâni.
Persoanele care sunt consumatoare de iaurt trebuie să știe că acesta poate rezista până la două săptămâni. De asemenea, frișca lichidă rezistă o lună, iar cea procesată până la două săptămâni.
Sursă foto: Pixabay