Câte zile pot fi lăsate pisicile singure acasă, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac când pleacă în concediu

Publicat: 09/01/2025 | 09:26
Cât timp poți lăsa pisica singură acasă, de fapt?

Vrei să lipsești de acasă pentru câteva zile, dar nu știi cât timp poți lăsa pisica fără supraveghere? Foarte mulți români fac această greșeală atunci când pleacă în concediu! Iată tot ce trebuie să știe stăpânii într-o astfel de situație!

Nu este pentru nimeni un secret faptul că pisicile au o natură independentă, motiv pentru care pare că îngrijirea lor ar fi mai puțin solicitantă decât în cazul altor animale de companie. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt chiar atât de ușoare în realitate.

Aceste animale de companie nu pot fi lăsate singure acasă pentru perioade îndelungate. Ba chiar mai mult, medicii veterinari recomandă ca pisicile să nu fie lăsate fără supraveghere mai mult de 24 de ore, indiferent dacă au condiții bune.

Pisica poate fi lăsată singură acasă timp de o zi, însă stăpânii trebuie să țină cont de câteva aspecte esențiale în acest sens. Mai exact, animalul de companie are nevoie de suficientă apă proaspătă, o litieră curată și hrană. Nu putem să nu aducem în discuție, de asemenea, faptul că este esențial ca aceasta să aibă libertate de mișcare, câteva jucării, dar și locuri potrivite pentru odihnă, potrivit moderncat.

Lucrurile nu sunt la fel de simple în cazul puilor de pisică, asta pentru că au nevoie de atenție constantă. Aceștia nu pot fi lăsați singuri mai mult de câteva ore. În cazul în care plănuiești să pleci de acasă pentru mai multe zile, răspunsul este unul categoric: nu lăsa pisica fără supraveghere, asta pentru că poate fi afectată mental și fizic.

Cât timp poți lăsa pisica singură acasă, de fapt?

Citește și: Regulă pentru românii care au animale de companie. Ce trebuie să știe stăpânii de câini

Ce riscuri există atunci când lași pisica singură acasă

Chia dacă pisicile nu simt anxietatea de separare la fel ca alte animale de companie, ele se pot confrunta cu stres în lipsa stăpânului. Ba chiar mai mult, aceste animale pot ajunge să se rănească în unele situații. Spre exemplu: pot rămâne blocate, pot ingera obiecte periculoase, pot rămâne fără apă, iar lista nu se oprește aici.

Poți apela la o persoană care să viziteze zilnic pisica pentru a-i schimba apa, pentru a curăța litiera, dar și pentru a-i oferi hrană. Dacă nu ai această posibilitate, poți duce animalul la un centru special.

Citește și: De ce aleargă câinele după pisică? Experții explică ce stă în spatele acestui gest și cum se poate corecta