Întotdeauna cei care nu sunt prea pricepuți în bucătărie sunt de părere că numai profesioniștii reușesc să facă mâncare bună rapid. De fapt, oricine poate reuși. Cel mai important lucru este să fii informat corect. Bineînțeles că și o bună organizare face ca totul să iasă perfect. De exemplu, astăzi vorbim despre cât trebuie să fiarbă, de fapt, legumele.
Chiar dacă multe gospodine au obiceiul de a fierbe legumele „la ochi”, de fapt, trebuie să ții cont de câțiva pași simpli pentru ca acestea să fie gătite așa cum trebuie. Unele au nevoie de hidratare peste noapte, altele trebuie să fiarbă mai mult. Cartoful este cel fără de care nu preparăm aproape nicio mâncare. Însă, știați că acesta va fierbe în aproximativ 25 de minute? De asemenea, morcovul are ca timp de fierbere estimat circa 30 de minute.
Dacă vorbim despre orez, gospodinele trebuie să știe că cel integral are nevoie de aproximativ 40 de minute să fiarbă și trebuie, de asemenea să fim atenți și la cantitatea de apă pe care o folosim. De exemplu pentru 100 g de orez sunt necesari 600 de ml de apă.
Dacă vreți o iahnie de fasole sau o ciorbă de fasole uscată, trebuie să știți că timpul de fierbere al acesteia este de circa 2 ore. Aveți poftă de năut? Ei bine, acesta trebuie hidratat peste noapte, iar a doua zi va trebui să vă rezervați din timp circa 2-3 ore pentru a-l fierbe. Și mazărea se numără printre legumele preferate de gospodine. Așa că dacă vreți s-o gătiți, va fi necesar s-o lăsați la fiert între 3 și 4 ore, după ce a stat peste noapte la hidratat.
În cazul în care timpul nu vă permite să gătiți legumele menționate, lintea este o alegere excelentă. Aceasta are nevoie de doar 35 de minute pentru a fierbe. În plus, rețineți că și ea poate fi hidratată înainte de a fi pusă la fiert.
Nu putem să omitem și legumele precum broccoli sau conopida. Acestea au nevoie să fiarbă în circa 15 minute. Pentru pătrunjelul-rădăcina și țelina-rădăcina timpul de fierbere estimat este de aproximativ jumătate de oră.