După moarte lui Silviu Prigoană au apărut numeroase speculații referitoare la averea sa – estimată la 100 de milioane de euro, dar și la puținele afaceri pe care le mai avea. Cătălin Hideg, unul dintre finii și asociații afaceristului, a făcut lumină în acest caz și a dezvăluit ce s-a întâmplat cu cele 84 de firme pe care nașul său le administra.
Moartea prematură și fulgerătoare a lui Silviu Prigoană a scos la iveală numeroase detalii neștiute din trecutul acestuia. Reamintim că afaceristul a murit la 60 de ani din cauza unui stoc cardiac – în timp ce se afla la un restaurant din Bran, județul Brașov.
Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai important și influent om de afaceri, acționar principal în peste 84 de firme, fost politician și magnat media, Silviu Prigoană ar fi lăsat în urma lui o avere estimată la 100 de milioane de euro. După moartea sa, în spațiul public au apărut mai multe informații conform cărora această avere nu ar fi fost atât de mare pe cât se credea. Vezi și Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă!
Unul dintre finii săi, Cătălin Hideg, a fost cel care a făcut lumină în acest caz și a dezvăluit că, în ultimii 10 ani, Silviu Prigoană a început să piardă tot mai mulți bani. A ieșit complet din administrarea celor 84 de firme pe care le administra. Mai mult de atât, firma de salubritate Rosal Group – în care era acționat principal, i-ar fi fost confiscată de către creditori.
În schimbul a 50.000 de euro pe lună, Silviu Prigoană și-a luat mâna de pe firma fondată chiar de el în anul 1991. Omul de afaceri a fost nevoit să vândă firma pe care o înființase, la un preț de nimic, chiar șoferului său, Bogdan Niculescu, actualul proprietar Rosal.
„Nu mai avea foarte mulți bani, dar nu mai avea nici prieteni foarte mulți din cauza acestui lucru și nici afaceri foarte multe nu mai avea, pentru că el a avut o perioadă cam de 10 ani, a ieșit complet din administrarea firmei, sau firmelor lui, că a avut vreo 84, dintre care una și cu mine și ușor, ușor a renunțat la firmele care nu erau rentabile, iar Rosal practic i-a fost confiscată de către administratori și creditorii pe care administratorul i-a adus în acea companie.
A zis faceți acolo ce vreți, eu vreau suma respectivă asigurată și cu pensia pe care o am, mă descurc foarte bine. Era vorba de aproximativ 50.000 de euro pe care îi primea lunar.”, a spus Cătălin Hideg.