Câte luni rezistă sarmalele în congelator, de fapt. După această perioadă, trebuie să le arunci
Românii știu foarte bine că nu pot trece sărbătorile de iarnă fără sărmăluțe, fie că sunt făcute de Crăciun, fie de Revelion. Pentru gospodinele care vor să păstreze acest preparat mai mult timp, congelatorul pare să fie cea mai bună soluție. Pe de altă parte, puțini știu cât rezistă, de fapt, carnea lor și care este limita la care pot fi păstrate sarmalele în congelator.
Multe gospodine au obiceiul de a prepara sarmalele înainte de Crăciun și de a le depozita la congelator, astfel încât să se bucure de preparat și de Revelion, fără a mai depune atât de mult efort.
După ce sunt decongelate, este simplu să fie puse la fiert, alături de bulion și condimente după gustul fiecăruia. Chiar și așa, cât rezistă, de fapt, sarmalele la congelator? Maximum zece luni! După această perioadă, trebuie neapărat aruncate deoarece se strică, iar ingerarea lor poate aduce toxiinfecții alimentare.
De asemenea, sarmalele care sunt deja fierte și ulterior congelate pot fi păstrate la congelator, dar nu vor fi comestibile mai mult de patru luni după aceea. Bineînțeles, când sunt depozitate în frigider, situația este cu totul alta.
(CITEȘTE ȘI: Puțini români știu acest lucru! Câte luni poate fi păstrată carnea de porc în congelator, de fapt)
Cât rezistă sarmalele în frigider
Imediat după ce s-au răcit, sărmăluțele pot fi puse la frigider, loc în care pot fi păstrate maximum o săptămână pe timp de iarnă, respectiv 5-6 zile pe timp de vară, când temperaturile sunt mai ridicate.
Una dintre cele mai bune variante de depozitare a sarmalelor la frigider este să le puneți într-o caserolă care se închide etanș, astfel încât aerul să nu poată intra. Nu este recomandat să le țineți în pungi sau recipiente care nu se închid perfect.
(CITEȘTE ȘI: Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator. Ce avertizează specialiștii)