Congelarea este o metodă bună de a păstra alimente pentru mai mult timp, însă există şi în acest caz perioade de timp de care trebuie să ținem cont. Iată, câte luni poate fi păstrată carnea de pește în congelator, de fapt.
Carnea este probabil unul dintre alimentele cel mai des congelate de români, însă este de la sine înțeles că alimentele congelate nu durează pentru totdeauna.
Cu toate acestea, mâncarea este sigură și poate fi gătită în siguranță, dar puteţi să economisiţi astfel bani pentru masa de a doua zi.
Spre exemplu carnea trebuie folosită în decurs de trei luni, iar pâinea durează de la trei până la șase luni. În plus, după această perioadă, mâncarea va fi în continuare sigură, dar culoarea, aroma și textura vor începe să se deterioreze.
VEZI ŞI: TOP 5 ALIMENTE ANTI-CANCER. ÎNTINERESC SISTEMUL IMUNITAR ȘI REDUC RISCUL DE A FACE CANCER
Peștele alb se congelează timp de șase luni, iar peștele gras, timp de trei luni, la fel ca şi crustaceele.
Un termen mai mare de valabilitate în congelator îl au porţiile de pește sigilate în vid, ele putând fi păstrate timp de un an.
Potrivit specialiştilor, modul cel mai bun şi cel mai sigur de a dezgheţa carnea este în frigider şi nu la temperatura ambiantă.
Carnea se pune pe o farfurie şi se acoperă cu o folie de plastic, se lasă la frigider aproximativ 8 ore, în cazul cărnii roşii, şi 4 ore, în cazul celei albe (pui, curcan, peşte).
Dacă bucata de carne depăşeşte 2 kg, este posibil să fie nevoie de mai multe ore pentru ca ea să se dezgheţe. Carnea tocată, cea de pasăre, precum şi fructele de mare sunt în siguranţă în frigider dacă mai sunt lăsate o zi sau 2 după decongelare; carnea de vită, de porc sau de miel dezgheţată poate fi păstrată în frigider până la 5 zile.