Sărbătorile Pascale se aproprie cu pași repezi, iar gospodinele deja au început să facă meniul pentru masa de sărbătoare și lista de cumpărături. Însă, pentru cei care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie există și alte variante. De exemplu, Cătălin Scărlătescu a făcut și el meniul pentru masa de Paște și este gata să îl livreze celor dornici. Cât costă un kilogram de friptură de miel sau un cozonac preparat de celebrul chef?
Cătălin Scărlătescu este proprietarul a trei restaurante și a anunțat, recent, oferta pentru meniul de Paște. Cozonacul, pasca, sarmalele, drobul și friptura de miel nu lipsesc de pe listă. Însă, cei care vor să se bucure de preparatele gătite de acesta trebuie să scoată bani frumoși din buzunare, căci prețul este unul destul de ridicat, având în vedere că bucătarul lucrează doar cu ingrediente bio, fără coloranți și conservanți.
Cum Sărbătorile Pascale bat la ușă, Cătălin Scărlătescu a adăugat în meniul restaurantelor sale preparatele tradiționale românești, specifice acestei perioade. Celebrul chef s-a pregătit temeinic, iar oferta este un vastă, pentru toate gusturile. În privința prețurilor însă nu se poate spune același lucru, căci acestea nu sunt pentru toate buzunarele.
Pentru masa de Paște, Cătălin Scărlătescu propune produse tradiționale, cu gust autentic. Din meniu nu lipsesc pasca, sarmalele, friptura și ciorba de miel, drobul sau cozonacul. Așadar, cei care își doresc se pot bucura de toate acestea, însă trebuie să bage adânc mâna în buzunar.
O porție de 27 de sarmale marca Scărlătescu costă 137 de lei, în timp ce o oală de 2,4 litri de ciorbă de miel se vinde cu 117 lei. De asemenea, un kilogram de friptură de miel se apropie de 200 de lei, iar stufatul este 179 de lei.
Mai mult, salata de bouef costă 75 de lei/kilogram, iar un platou tradițional, cu jumări, chiftele, salată de vinete sau cârnați, ajunge la prețul de aproximativ 120 de lei. Iar un pachet cu pască și cozonac costă aproape 200 de lei. Astfel, trăgând linie și făcând un calcul spunem că un meniu complet pentru masa de Paște făcut de Cătălin Scărlătescu ar ajunge la cel puțin 1150 de lei.
După plecarea de la Chefi la Cuțite, Cătălin Scărlătescu s-a întors la prima sa pasiune, bucătăria. Acesta își dedică majoritatea timpului restaurantelor sale și este pus pe fapte mari. Are numeroase planuri de viitor și pare că nu regretă plecarea din televiziune.
„În momentul de față nu vreau nimic. Vreau să-mi dau drumul la restaurant și ăsta va fi noul meu ecran. Asta va fi noua mea scenă. Aici m-am apucat, cu niște prieteni din industrie, să facem niște chestii online, să facem o carte, niște rețete de călătorii. Ne apucăm să facem tot ce fac influencerii de pe planeta asta. Ne descurcăm singuri.
Asta este viața mea privată, pe care nu mi-o poate lua nimeni. Televiziunea este foarte bună, pentru că te vede, dar meseria mea de bază este bucătar. Eu, mâine, pot să mă duc să mă apuc din nou de omlete, burgeri, eu chiar fac festivaluri pe stradă pentru mii de oameni”, ne-a declarat Cătălin Scărlătescu.