Câtă sare putem consuma pe zi. Ce ne recomandă specialiștii, pentru a nu avea probleme de sănătate
Sarea este unul dintre dușmanii organismului uman dacă vorbim de cantități consumate în exces. Specialiștii ne recomandă să avem grijă la excesul de iod, pentru a nu dezvolta boli grave. Iată câte sare ne recomandă Organizația Mondială a Sănătății să consumăm zilnic, pentru a nu avea probleme cu inima.
Consumul exagerat de sare duce la dezvoltarea de boli grave, cum ar fi cele de inimă sau creșterea tensiunii arteriale. Însă, acest ingredient are și beneficii pentru organismul uman, dacă este consumat în cantități normale. Spre exemplu, printre beneficiile consumului de sare se numără întărirea sistemului imunitar, întărind organismul în fața atacurilor agenților patogeni, întărirea sistemului musculos și osos, datorită conținutului de sodiu și calciu.
Iar un alt aspect important este că sarea joacă un rol important și în procesul de digestie și de absorbție și contribuie la crearea de acid clorhidric, un pas important în procesul digestiv. Iar beneficiile nu se opresc aici.
Sarea ajută și la combaterea acidității din organism și contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii. Acest ingredient atât de esențial în preparatele culinare te mai ajută să dormi mai bine și îți stimulează metabolismul, astfel că este un aliat de nădejde în curele de slăbire. Dar, așa cum știm cu toții, orice este consumat în exces înseamnă riscuri uriașe pentru sănătate. Consumată în cantități mari, sarea produce efecte negative pentru buna funcționare a organismului uman.
(CITEȘTE ȘI: Ingredientul special cu care poți înlocui amoniacul. Toate gospodinele ar trebui să știe)
Câtă sare trebuie să consumăm zilnic, pentru a nu avea probleme de sănătate
Organizația Mondială a Sănătății a făcut câteva recomandări cu privire la câtă sare avem voie să consumăm într-o singură zi.
Astfel, specialiștii ne recomandă să nu depășim 5 grame de sare pe zi. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care le consumăm des și care au o cantitate uriașă de sare. Iată câteva dintre acestea: sosuri, murături, mâncăruri semipreparate, alimente de ronțăit, biscuiți, măsline și pâine. Toate acestea au un adaos uriaș de sare, ceea ce înseamnă că ne expunem unor pericole uriașe când vine vorba de sănătatea organismului uman.