Dacă vrei să afli secretul specialiștilor în prepararea cafelei, noi ți-l vom dezvălui. Nu tuturor le iese perfect cafeaua la ibric, așa că ne-am gândit să vă spunem care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când vrei să prepari cea mai gustoasă băutură ce se consumă, în mod normal, dimineața, la primele ore.
Cafeaua se află printre cele mai iubite și cele mai consumate băuturi din întreaga lume, deoarece este cunoscută pentru energia pe care o oferă. Specialiștii în prepararea acestei băuturi spun cum trebuie mai exact să fiarbă cafeaua, pentru a avea un gust mai bun și mai aromat.
CITEȘTE ȘI: ESTE SAU NU BINE SĂ BEI CAFEAUA CU LAPTE? CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORGANISMUL TĂU, DE FAPT
Metoda de fierbere la ibric a cafelei este des folosită în Turcia, Grecia, Arabia, dar și la noi în țară. Tot ce trebuie făcut pentru prepararea cafelei la ibric, este să adăugați cafea măcinată fin, peste apa fierbinte din ibric, abia după ce aceasta a ajuns în punctul de fierbere și ați luat-o de pe foc.
Prin urmare, cafeaua la ibric sau mai bine zis apa din ibric, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute, ca mai apoi să fie luată de pe foc, pentru a se adăuga cafeaua și dacă doriți, zahărul.
Pentru ca organismul nostru să aibă parte de toate beneficiile enumerate mai sus și nu numai, cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat.
Nu este atât de greu precum pare. Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă în ibric și să o lăsați pe foc, până când va atinge punctul de fierbere, apoi veți lua ibricul de pe foc și îl veți lăsa deoparte, timp de 2 minute. După acest interval de timp, adăugați cafea și amestecați. Apoi conținutul îl veți lăsa la infuzat timp de 2 minute, iar după ce ați strecurat-o, o puteți savura cu plăcere.
Dacă sunteți iubitori de cafea cu lapte, se recomandă să nu folosiți lapte rece, direct de la frigider, ci să îl lăsați afară, până când va atinge o temperatură apropiată cu cea a camerei, mai spun specialiștii.