Cât timp rezistă drobul de miel în frigider, de fapt, fără a se altera

Publicat: 06/05/2024 | 08:15

În timpul sărbătorilor pascale, gospodinele se ocupă de pregătirea unor delicii tradiționale, de la cozonac și pască, la ouă vopsite, drob, ciorbă și friptură de miel. După Paște, este esențial să ții cont cât timp rezistă drobul de miel în frigider după Paște. Iată cât timp este valabil acesta!

Dacă ai rămas cu o cantitate considerabilă de drob după Paște și dorești să-l savurezi și în zilele următoare, gospodinele îți recomandă să-l pui în congelator la o temperatură de -15 grade Celsius. Prin congelare, drobul poate fi păstrat proaspăt pentru mai multe zile. Prin urmare, este important să consumi drobul de miel ținut la frigider cât mai curând posibil, la fel ca orice alt preparat din carne.

Citește și: DRAGOȘ DOLĂNESCU, DEZVĂLUIRI DESPRE SĂRBĂTORILE PASCALE CU REGRETATUL LUI PĂRINTE. “NU MÂNCAM NIMIC, NICI APĂ NU BEAM!”

Mihaela Bilic evidențiază că organele de miel pot aduce numeroase beneficii, ceea ce face consumul lor acceptabil. Totuși, nutriționistul a discutat și despre neajunsurile consumului regulat de organe, în special în cazul drobului. Printre aceste dezavantaje se numără prezența colesterolului în ficat și creier, nivelul ridicat de acid uric din rinichi și posibilele urme de toxine și antibiotice.
Drob de miel/foto: Facebook

„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie. Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice”, a precizat Mihaela Bilic despre drobul de miel.

Care timp poți ține friptura de miel la frigider

Gospodinele recomandă să pui carnea la frigider după două ore de la preparare. După acest interval, începe perioada de risc în care se pot dezvolta microbi patogeni pe suprafața fripturii. În frigider, friptura de miel poate să fie păstrată timp de 3-4 zile. În acest context, experții recomandă depozitarea alimentelor la o temperatură sub 4 grade Celsius.

Puțini sunt conștienți de faptul că mielul este bogat în proteine, vitamine din complexul B, zinc, fier și mangan. Cu toate că poate fi pregătită în diverse moduri culinare, carnea de miel se degradează rapid în absența unei depozitări adecvate, putând duce la apariția toxiinfecțiilor alimentare în cazul consumului în aceste condiții.

Citește și: CÂT TIMP POATE FI ȚINUTĂ FRIPTURA DE MIEL ÎN FRIGIDER. CUM ÎȚI POȚI DA SEAMA DACĂ S-A ALTERAT