Cât timp poate fi ținută friptura de miel în frigider. Cum îți poți da seama dacă s-a alterat

Publicat: 05/05/2024 | 12:30
Cât timp poate fi ținută friptura de miel în frigide, de fapt.

După ce gospodinele au muncit la prepararea mâncărurilor tradiționale pentru masa de Paște, friptura de miel este nelipsită de pe majoritatea meselor. Fie că este vorba despre friptura la grătar, la cuptor sau stufat reprezintă felul principal de mâncare, alături de o garnitură la alegere. Există situații în care românii prepară mai multă carne decât ar fi nevoie, iar pentru asta îți spunem cât timp poți păstra în siguranță friptura de miel în frigider, dar și care sunt riscurile la care te expui dacă depășești acest interval. 

Dacă aveți friptură sau carne de miel rămasă de la Paște -indiferent de modul de preparare pe care l-ai ales –  trebuie să știți că alimentul se deteriorează destul e rapid dacă nu este păstrat în condiții optime de depozitare. După ce este preparată, la 2-3 ore, friptura de miel trebuie băgată la frigider. În cazul în care ai dubii în ceea ce privește prospețimea fripturii, mirosul înțepător al cărnii este un indiciu că alimentul s-a alterat.

Citește și: DE NECREZUT! PE CE DATĂ PICĂ PAȘTELE ÎN 2025? SE ÎNTÂMPLĂ ASTA O DATĂ LA 10 ANI

Câte zile rezistă friptură de miel în frigider, după Paște

Dacă alegi să depozitezi friptura la congelator, tot la 2-3 ore de când a fost gătită, în recipiente adânci sau în punguțe mici – pentru ca produsul să fie congelat uniform – și nu trebuie păstrată mai mult de o lună. În frigider, friptura de miel poate să fie păstrată timp de 3-4 zile.

În cazul în care depășești acest interval de timp și ai de gând să mai mănânci din aliment, trebuie să ai în vedere faptul că  te poți expune unei toxiinfecții alimentare. Carnea de miel se alterează destul de repede dacă nu este ținută și depozitată în condiții necorespunzătoare. Așadar, dacă aveți friptură rămasă de la masa de Paște, o puteți reîncălzi și consuma neapărat în câteva zile.

În stare crudă, carnea de miel începe să-și piardă din proprietăți după 24-48 de ore, după această perioadă, carnea începe să dezvolte bacterii dăunătoare organismului, iar cel mai mare risc este acela de toxiinfecție alimentară.

Citește și: DUPĂ MINIVANȚA DE PAȘTE ȘI 1 MAI, ROMÂNII SE PREGĂTESC DE ÎNCĂ 3 ZILE LIBERE